Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti mu zatvor

Messi kupuje slobodu s deset milijuna eura

Messi bi kao uzoran građanin mogao postići dogovor s ministarstvom financija te se nagoditi oko plaćanja kazne s kamatama

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lionel Messi teško da će guliti zatvorsku kaznu. Iako su španjolski mediji ispočetka najavljivali mogućih šest godina iza rešetaka za utaju poreza, najbolji svjetski nogometaš imat će, ukoliko mu se dokaže krivnja, mogućnost da pitanje slobode riješi novcem.

>> Messiju prijeti sudbina Al Caponea: Na robiju zbog istog grijeha!?

Naime, prema novim odredbama španjolskog zakona, Messi bi kao uzoran građanin mogao postići dogovor s ministarstvom financija te se nagoditi oko plaćanja kazne s kamatama, a koja bi iznosila oko deset milijuna eura.

Na taj način zaobišao bi suđenje, a sve bi završilo jako brzo i bez puno pompe čime bi sačuvao svoj pozitivan imidž. S obzirom da godišnje zarađuje 16 milijuna eura samo od ugovora s Barcelonom, tih deset milijuna Messiju ne bi trebao biti problem platiti.

Inače, Argentinac je utajio zaradu od sponzorskog ugovora s Adidasom koju je prenio na tajne račune u Urugvaju i Belizeu. Navodno je to napravio njegov otac Jorge s kojim zajednički brine o financijama. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider