Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kocka je bačena

Mateo Kovačić dobiva novog gazdu: Moratti prodaje Inter!

Ono što su talijanski mediji dosada nagađali, dobilo je danas (nedjelja) i službenu potvrdu. Predsjednik milanskog Intera Massimo Moratti spreman je prodati klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moratti (68), koji je preuzeo klub 1995. godine od Ernesta Pellegrinija, nagađanja je potvrdio Gazzetti dello Sport, izvoru koji je i pokrenuo cijelu priču oko prodaje kluba.

„Nostalgija je iza mene. Odlučio sam gledati prema budućnosti. Inter ima slična dugovanja kao i najveći klubovi svijeta i zbog toga sam zabrinut“, rekao je Moratti pa nastavio:

„Talijanski nogomet već godinama igra na 'europskom travnjaku' i osvaja naslove, no u financijskom smislu igra samo na 'domaćem travnjaku'. Tu smo utakmicu izgubili i ja preuzimam dio krivice“, veli predsjednik Intera.

„Inter vrijedi mnogo više nego što to prihodi pokazuju i stoga je potreban 'remont' unutar strukture kluba, te samog brenda Intera. Vjerujte mi da radim za dobrobit kluba i navijača. Ja ću nastaviti, ako treba, davati svoj doprinos, ali mislim da sam dosegao svoj maksimum i da sam postao blokada za daljnji razvoj Intera“, smatra Moratti.

Gazzetta dello Sport piše da je vlasnik i predsjednik milanskog kluba nadomak odluci da za 300 milijuna eura proda 75-postotni vlasnički udio. Kupac je indonezijski tajkun školovan u SAD-u Erick Thohir, koji "operira" ponajprije u medijskoj industriji, premda je nasljednik u obitelji koja je bogatstvo stekla u auto-industriji i investicijskom bankarstvu.

Kao mudar biznismen, 43-godišnji Indonežanin želi zadržati Morattija na vodećoj menadžerskoj funkciji u klubu, te će tako 68-godišnji Talijan vjerojatno zadržati dužnost izvršnog predsjednika. Klub u kojem će zadržati 23.3% (1.6% ostalo bi Pirelliju) vlasničkog udjela Moratti bi s Thohirom vodio u sinergiji.

Cilj projekta izgradnja je jakoga sportskog međunarodnog branda, posebno na području Jugoistočne Azije.

Thohiru je cilj sanirati klupski dug i revitalizirati ga u marketinškom i komunikacijskom smislu. Planira financije dovesti u ravnotežu kroz sljedeće dvije sezone, te nakon toga početi ostvarivati stabilan ekonomski rast. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider