Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbilja fantastično

Mata od formata: Nevjerojatna statistika Španjolca ove sezone

Desetka Chelseaja prototip je španjolskog tihog, omalenog, genijalnog veznjaka. U Chelseaju ga uspoređuju s do jučer neusporedivim Gianfrancom Zolom, a evo i zašto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je izgubio dio fizičkog imidža kojeg je stvorio Jose Mourinho. Otišao je jedan od kralježnice generacije Cech – Terry – Lampard – Drogba. Pokal Lige Prvaka je osvojen i korak po korak, transfer po transfer, krenulo se nekom novom stazom.

Bluesi više ne djeluju toliko fizički impresivno, momčad naginje tehnički dotjeranijem nogometu u kojem naravno glavne konce drži dvojac Eden Hazard i Juan Mata. Ono što bode oči, i to da ih dva puta protrljaš, je rubrika asistencije pod imenom 25-godišnje desetke Chelseaja.

Juan Mata je u 52 utakmice upisao čak - 31 asistenciju! Nije zanemariv podatak, ni 18 pogodaka s kojima je drugi strijelac ove sezone. Prvi je, vjerovali ili ne, Torres s 19 golova.

Mata je u Premiershipu upisao 14 asistencija. Najviše kada se lomi utakmica – u posljednjih dvadeset minuta. U FA kupu i Liga kupu je nadodao još devet, a ostalih osam u europskim utakmicama.

Zajedno s nogometom Mata je kao klinac bio lud za ping pongom. Kako Kinezi drže drugačije reket od Europljana, tako i Mata vjerni tiki taka učenik, čuva loptu na drugačiji način od premijerligaških terijera. Otac je bio napadač Burgosa i Salamance, a geni su očito sletjeli i u kopačke sina.

Proglašen je najboljim klupskim igračem prošle godine. U manje od dvije godine opravdao je 28 milijuna eura uloženih u njegov transfer, uz Ramiresov, sigurno najisplativiji Abramovičev u posljednjih nekoliko godina.

Navijači ga obožavaju, a Englezi su mu već i promijenili ime u ''Johnny Kills'' doslovan prijevod Juana Mate. Dečko miroljubivog nogometnog garda, ubojica je tamo gdje treba, na terenu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider