Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor na dvije godine

Legenda dobila posao: U Alkmaaru se skrasio nekad najbolji na svijetu

Legendarni nizozemski napadač Marco van Basten od sljedeće sezone bit će trener AZ Alkmaara. Van Basten je s nizozemskim klubom dogovorio dvogodišnju suradnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

AZ Alkmaar je već neko vrijeme bio u potrazi za trenerom nakon što je objavljeno kako Dick Advocaat na kraju sezone napušta klupu. Rješenje je pronađeno u Van Bastenu koji je također objavio kako na kraju sezone napušta sadašnji klub, Heerenveen.

Nekadašnji najbolji igrač svijeta u AZ Alkmaaru ostat će dvije sezone i pokušat će vratiti AZ Alkmaar u sam vrh nizozemskog nogometa nakon što je ove sezone momčad Dicka Advocaata imala priličnih problema u prvenstvu i trenutno drži tek sedmo mjesto.

Za razliku od neuvjerljivih nastupa u Eredivisie, Alkmaar je u Europskoj ligi otišao sve do četvrtfinala gdje je prejaka bila Benfica.

Marco Van Basten je trenersku karijeru započeo u Ajaxovim mlađim kategorijama, vodio je nizozemsku reprezentaciju od 2004. do 2008. godine, zatim je jednu sezonu trenirao prvu momčad Ajaxa nakon čega je uslijedila trogodišnja pauza prije preuzimanja Heerenveena ove sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider