Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grci blizu četvrtfinala

Pirej gori: Olympiacos bacio ManUtd na koljena!

Nogometaši Olympiacosa pobijedili su Manchester United na svom stadionu u Pireju s 2-0 u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka…

Grčka momčad u natjecanju po skupinama je dvaput izgubila od PSG-a, ali je ipak prošla dalje zajedno s francuskim prvakom u konkurenciji Benfice i Anderlechta. Snagu Olympiacosa na svojoj je koži osjetio Manchester United, koji pod vodstvom menadžera Davida Moyesa ionako prolazi kroz vrlo turobnu sezonu u Engleskoj, a sada je na rubu ispadanja i u Ligi prvaka već u osmini finala.

Ludilo u Sankt Peterburgu: Borussiji golijada protiv Zenita

Domaćini su zasluženo pobijedili jer su pokazali bolji nogomet. Imali su osam udaraca u okvir gola, dok su gosti, koji su ozbiljnije zaprijetili tek u završnici dvoboja, zapucali tek dvaput u okvir vrata.

Domaćini su poveli u 38. minuti. Giannis Maniatis s više od 20 metara je lijevom nogom pucao prema buketu igrača u kaznenom prostoru u kojem se odlično snašao Alejandro Domínguez, koji je skrenuo loptu i prevario vratara 'crvenih vragova' Davida de Geu.

Zasluženo vodstvo nakon prvih 45 minuta Olympiacos je udvostručio u 55. minuti, kada je 21-godišnji kostarikanski reprezentativac Joel Campbell, koji u Olympiacosu igra na posudbi iz londonskog Arsenala, odličnim udarcem lijevom nogom u kut s 25 metara matirao De Geu i postavio konačnih 2-0.

Engleski novinari na kraju utakmice su žestoko kritizirali sastav s Old Trafforda, koji je imao dominaciju u posjedu lopte, 'ali svejedno ništa nije kreirao i bio je potpuno bezidejan i bezopasan'.

Olympiacos je proslavio četvrtu uzastopnu domaću pobjedu protiv engleskih klubova.

Manchester United, kojem je ovo bio prvi poraz ove sezone u Ligi prvaka, također je prvi puta u povijesti pretrpio poraz od grčkog predstavnika. Prije ove utakmice je imao 8 pobjeda i dva remija u ogledima s grčkim klubovima.

Sve golove utakmice Olympiacos - Manchester United možete pogledati OVDJE.

Uzvrat na Old Traffordu odigrat će se 19. ožujka. (TS)

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:

Olympiacos – Manchester United 2-0 (Dominguez 38, Campbell 55)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider