Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz Leverkusena

Mandžukić opet zabio, preokret Bayerna za skok na vrh!

Mario Mandžukić nastavlja tresti mreže u Bundesligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je na gostovanju pobijedio Hoffenheim 2:1 i time je vratio vrh ljestvice u svoj posjed (od Borussije iz Dortmunda). No, domaća je momčad povela i to pogotkom Niklasa Sülea u 34. minuti. No, samo pet minuta kasnije već je bilo 1:1, a strijelac je bio Mandžukić. Franck Ribery je izvodio slobodni udarac, a lopta je na putu prema domaćim vratima pogodila Mandžukića koji je stajao pored živog zida. Pri udarcu od njega lopta je potpuno promijenila smjer i prevarila domaćeg vratara.

Mandžukić je izašao iz igre u 65. minuti, a deset minuta kasnije Bayern je preko Thomasa Müllera došao do drugog pogotka i slavlja. I tada je akciju pokrenuo Ribery. Za Mandžukića je to bio osmi prvenstveni pogodak ove sezone, no sada je ispred njega Robert Lewandowski iz dortmundske Borussije (devet golova), koji je dan ranije Stuttgartu utrpao hat-trick.

Hamburg je po dolasku na trenersko mjesto Berta van Marwijka imao niz dobrih rezultata, ali mu se ove subote dogodio domaći poraz. Borussija iz Mönchengladbacha je slavila na sjeveru Njemačke s 2:0, čime je došla do prve gostujuće pobjede u sezoni. Oba je gola za pobjednika zabio Max Kruse. Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Hamburg, dok je Ivo Iličević u igru ušao u 73. minuti.

Bayer je neočekivano pao kod Eintrachta iz Braunschweiga (1:0, strijelac Kumbela u 81. minuti). Za domaćina je to bila druga pobjeda u sezoni, a Bayeru tek drugi poraz.

U Nürnbergu su igrali istoimeni domaćin i Freiburg. Bio je to ogled posljednja dva kluba koja nikoga nisu pobijedili ove sezone, a nastavlja čekati, pak, Nürnberg. Freiburg je slavio s 3:0, a posljednja dva gola su gosti dali s igračem manje.

Bundesliga, 11. kolo:

Hoffenheim - Bayern 1:2 (Süle 34 / Mandžukić 39, Müller 75)

Hamburg - Borussia (M) 0:2 (Kruse 23, 63)

Nürnberg - Freiburg 0:3 (Klaus 57, Darida 79, Mehmedi 88)

Hertha - Schalke 0:2 (Szalai 26, Draxler 90)

Eintracht Braunschweig - Bayer 1:0 (Kumbela 81)

Eintracht Frankfurt - Wolfsburg (kasnije)

Redoslijed: 1. Bayern 29, 2. Borussia (D) 28, 3. Bayer 25, 4. Borussia (M) 19. 5. Schalke 17, 6. Hertha 15, 7. Wolfsburg 15 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider