Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni Mandžukić

Mandžo ponovno spasio Pepa: 'Okrenuo' City i donio Bayernu Audi Cup!

Nogometaši Bayerna drugi su put osvojili Audi Cup. Pri njegovu su trećem izdanju, na svojoj Allianz Areni, u finalu nadigrali Manchester City 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede europskih prvaka ponovno je, kao i u polufinalnom srazu protiv Sao Paula, bio hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Najprije je hrvatski centarfor u 66. minuti izborio 11-erac u duelu s Pablom Zabaletom: argentinski branič je igrao rukom nakon što je Manžukić pokušao primiriti loptu glavom. Siguran izvođač kaznenog udarca za izjednačenje bio je Thomas Müller.

Müller je Hrvatu uzvratio asistencijom sedam minuta kasnije, a ovaj je glavom iz pada, malo iskosa s lijeve strane, matirao Pantilimona za konačnih 2-1.

U igru je hrvatski centarfor ušao u 57. minuti umjesto Thiaga Alcantare.

City je u vodstvo došao nakon izvrsnog bijega Alvara Negreda, kojeg u solo-prodoru nije uspio zaustaviti Javi Martinez, kao niti Manuel Neuer. Pojačanje iz Seville milimetarski je precizno, i to iz punog trka, od vratnice pogodilo donji desni kut domaćeg vratara.

U srazu za treće mjesto Milan je pogotkom Kingsleyja Boatenga pobijedio Sao Paulo 1-0. (TS)

Audi Cup, finale:

Bayern – Manchester City 2-1 (Müller 66-11m, Mandžukić 73 / Negredo 61)

za treće mjesto:

Milan – Sao Paulo 1-0 (Boateng 52)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider