Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Građani' na vrhu

City pobjednički otvorio 2014.: Toure zabio gromovitim udarcem!

Nogometaši Manchester Cityja pobjednički su krenuli u 2014. godinu slavivši u gostima kod Swansea Cityja s 3-2, u sklopu 20. kola engleske Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Statistički gledno Swansea nije bio toliko slabiji od gostiju iz Manchestera, ali je u konačnici ostao praznih džepova. "Građani" su rano poveli, nakon manje od 14 minuta, trećim pogotkom Fernandinha u Premierligi. City je imao korner sa svoje desne strane napada, domaći je branič samo kratko odbio loptu na nekih 14 metara gdje ju je Brazilac desnog nogom raspalio u donji desni kut domaćih vratiju.

Izgledalo je kao da će se na predah otići s prednošću gostiju, međutim tada Wilfried Bony, iz nedozvoljene pozicije, glavom matira Joea Harta i vraća stvari na početak.


All Goals Swansea City 2-3 Manchester City 01... by videosondailymotion

Rezultat 1-1 stajao je na semaforu sve do 58. minute kada je Yaya Toure gromovitim udarcem s desne strane kaznenog prostora domaćina sjajno pogodio dijagonalni kut Gerharda Trammela za novo vodstvo "građana". Točku na "i" vrijednoj pobjedi stavio je Aleksandar Kolarov, koji je još jednim gromovitim udarcem "probušio" 35-godišnjeg Nijemca na vratima domaće momčadi. Srbijanski reprezentativac je to učinio u 66. minuti, udarcem desnom nogom s nekih 16 metara.

Poraz Swanseaja ublažio je svojim drugim pogotkom Bony u posljednjim minutama susreta.

City je pobjedom zasjeo, barem privremeno, na vrh premierligaške ljestvice s dva boda više od Arsenala, koji od 16 sati dočekuje Cardiff City na svom Emiratesu. (TS) 

Premierliga, 20. kolo:

Swansea – Mancester City 2-3 (Bony 45+2, 90+1 / Fernandinho 14, Toure 58, Kolarov 66)

Arsenal – Cardiff City (kasnije)

Crystal Palace – Norwich

Fulham – West Ham

Liverpool – Hull City

Southampton – Chelsea

Stoke City – Everton

Sunderland – Aston Villa

West Bromwich – Newcastle

Manchester United – Tottenham

Redoslijed: 1. Manchester City 44 (20 utakmica), 2. Arsenal 42 (-1), 3. Chelsea 40 (-1), 4. Everton 37 (-1), 5. Liverpool 36 (-1)...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider