Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakt protiv milijardera

Man Utd, Liverpool, Arsenal i Tottenham 'udružili' se protiv Cityja i Chelseaja

Manchester United, Arsenal, Tottenham i Liverpool uputili su pismeni zahtjev vodstvu Premierlige da počne striktno primjenjivati odredbe financijskog ''fair-playa'' Europske nogometne federacije (UEFA)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju Daily Maila, četiri velika kluba pozivaju Premierligu da počne provoditi kontrolu potrošnje i da spriječi bogate vlasnike klubova poput Chelseaja i Manchester Cityja da na fiktivan način prikrivaju financijske gubitke. City, čiji je vlasnik šeik Mansour bin Zayed, te Chelsea, koji je u rukama ruskog tajkuna Romana Abramoviča, oštro se protive bilo kakvoj kontroli potrošnje.

''Ne osjećamo da posljednji prijedlozi idu dovoljno daleko da bi obuzdali inflacijsku potrošnju koja vrši toliki pritisak na klubove u ligi. Vjerujemo da svaki prijedlog financijske regulacije mora uključivati smislene mjere kojima bi se vlasnike ograničilo da financiraju operativne gubitke'', stoji, između ostalog, u pismu četiri kluba.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider