Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho mu je vjerovao

Luka Modrić na planeti Real: Sazrio je i igra nogomet života

Nakon toliko godina 'idealan partner Xabi Alonsa u sredini terena', 'treći igrač jeseni u Primeri', 'najbolji iza Cristiana Ronalda' na planeti Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je uglavnom sukus epiteta i naslovi koji se lijepe uz igru Luke Modrića ove sezone. Prošle godine u ovo vrijeme bio je proglašavan i najvećim Realovim promašajem, no Jose Mourinho mu je vjerovao.

"Uvijek radi sve najbolje za klub i pokušava najviše izvući iz nas, no nažalost malo u prvenstvu štekamo. Iskreno, malo više", govorio je Modrić u siječnju 2013. o karizmatičnom Portugalcu.

A kada se Luka 'odštekao' i dobio puno povjerenje pokazao je karakter i neospornu kvalitetu u punom svjetlu. U drugoj sezoni kod Ancelotija igra vjerojatno nogomet života.

"To je adaptacija koja mora proći kao proces, a Luka je shvatio da se radi o njemu kao našem najboljem i najkvalitetnijem igraču koji jednostavno sada je pronašao s Ancelottijem sebe koji mu je dao podršku i samopouzdanje, Luka je iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji", smatra Robert Prosinečki.

Luka je u godinu i pol dana u Realu odigrao 80 utakmica. Zabio je pet, uglavnom spektakularnih pogodaka i podijelio 14 asistencija. Najprecizniji je igrač deveterostrukog prvaka Europe. U prosjeku oko 90 posto točnih dodavanja.

"Mi smo znali i svi znamo kvalitet Luke, sad nas je iznenadio da je sazrio da je došao do te razine da može voditi jedan klub kao što je Real Madrid", ponosan je Prosinečki.

Luka je dosegnuo nogomet na najvećim razinama našeg sugovornika. Neka nastavi tako i poslije klupske sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX