Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaboravio na prošlost?

'Luka me zvao drugim ocem, a sada se ne javlja mjesecima'

"Nije me ni na vjenčanje pozvao! Čudno je to, a donedavno me i on sam zvao svojim drugim ocem", tužno kaže Tomislav Bašić

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bašić je Zadranin bez kojega bi Modrić teško uspio. Naime, Luka je kao klinac bio na dvotjednoj probi u Hajduku, odakle su ga potjerali nakon turnira u Italiji! I vratio se u Zadar, zakucao na Bašićeva vrata, koji je tada bio šef omladinske škole u klubu, i zamolio ga da trenira u Zadru.

"Što ćeš nam ti, ako nisi dobar za Hajduk, bome nisi ni za Zadar", rekao je najprije Bašić očajnom i uplakanom 10-godišnjaku jer je Modrić bez klupskog znanja otišao na izlet s Hajdukom. Potom ga je zagrlio, potapšao ga i odveo u svlačionicu i na teren. I više ga nije ispustio iz vida.

"Modrićeva je obitelj bila u izbjeglištvu u Zadru, nije imao ni kostobrane, pa sam mu ih napravio od daščica. Sačuvao sam te Lukine prve, drvene kostobrane jer sam vjerovao da će biti veliki igrač. Čuo sam da je Luka nezadovoljan jer sam ih spomenuo za novine. Bože moj, pa to siromaštvo je dio Lukine životne i nogometne priče", kaže Bašić koji je razočaran odnosom svojeg pulena prema njemu u posljednje vrijeme.

"Nešto se kod Luke dogodilo, deset mjeseci mi se nije javio. Nije mi jasno, čudno", nije krio povrijeđenu dušu Bašić. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati