Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Luis Figo o Hrvatskoj, Modriću, Messiju, Ronaldu, prelasku iz Barce u Real...

Prije 13 godina njegov je transfer opasno uzdrmao nogometnu planetu. Za tada rekordnih 60 milijuna eura iz Barcelone je prešao u - ni manje, ni više - Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Katalonce je ostao izdajnik, za ostatak svijeta jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Legendarni Luis Figo stigao je u Zagreb, a u razgovoru za Dnevnik Nove TV dotaknuo se brojnih tema. Od hrvatske reprezentacije, Modrića, Kovačića do transfera Garetha Balea, ali i svog prelaska na Santiago Bernabeu.

40-ogodišnja portugalska legenda prvi je put stigla u Hrvatsku. Državu čije nogometaše i reprezentaciju iznimno poštuje. Aktualnu situaciju Vatrenih usporedio je s portugalskom.

O hrvatskoj reprezentaciji

"Bilo je nekih promjena, s izbornikom i nekim igračima, jer uvijek dolaze nove generacije i novi igrači. Trenutačno se malo mučite u kvalifikacijama, kao i Portugal drugi ste na ljestvici. Ali, kao što sam i rekao, uvijek imate dobre generacije i dobre nogometaše koji igraju u vrhunskim europskim klubovima."

O Luki Modriću...

A najbolji od njih je Luka Modrić. Playmaker Reala, kluba koji je proslavio i samog Figa.

"Mislim da je fantastičan igrač. Igra u Real Madridu, jer je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji. Sada mu sjajno ide i nadam se da je sretan i uživa u onome što radi'', poručuje Figo.

O Mateu Kovačiću...

Veliki Portugalac karijeru je završio u Interu, a potom ostao raditi za Nerrazure. Jedna od najvećih Interovih nada sjajni je hrvatski veznjak Mateo Kovačić.

"Mateo je mlad igrač s mnogo kvaliteta. Sigurno će biti vrlo važan igrač za reprezentaciju, već sada je važan za Inter. Ima veliki prostor za napredak u budućnosti i sigurno će imati fantastičnu karijeru."

O transferu Balea

Nogometna top tema ovog ljeta bio je transfer Garetha Balea u Real. Prema engleskim medijima, težak rekordnih 100 milijuna eura.

"Ako netko ima novca za kupovinu, a druga strana prihvati ponudu, što tu možete učiniti? To je tržište. Ništa tu ne možete učiniti. Jedino je važno vidjeti da dugovi ne unište klub u budućnosti. Jedna od stvari koju UEFA pokušava kontrolirati je da uvede financijski fair play, prema kojem ne možete trošiti više od onoga što zarađujete. Ali, to je tržište, ako imate novac možete ga trošiti."

O prelasku iz Barce u Real

Kao što je za Figa, igrača Barcelone, 2000. potrošeno tada rekordnih 60 milijuna eura. Kupac je bio Real. Portugalac je u Kataloniji preko noći postao "Juda", a prilikom prvog El Clasica na Nou Campu gađali su ga čak i svinjskom glavom.

"Bila je to drugačija atmosfera, ali ja sam samo želio igrati nogomet. Bilo je to naravno teško vrijeme, ali iz takvih situacija učite i postajete iskusniji."

Nezaobilazno pitanje u današnjem nogometu je Messi ili Ronaldo?

"Oni su dva fantastična igrača. Ako bih mogao birati, uzeo bi ih zajedno. Ne mogu izabrati jednog. To je kao da vas pitam bi li izabrali svog oca ili majku. Vrlo je teško.''

Možete li se jednog dana zamisliti kao trener?

''Trenutačno se ne zamišljam, ali u nogometu jedan dan je nešto crno, drugi dan bijelo. Trenutačno se ne vidim kao trener, jer živim jako dobro. Ne želim previše stresa."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider