Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatan podatak

Možete li povjerovati da su pucali penale čak dva dana?!

Dvije su se srednjoškolske kalifornijske nogometne momčadi prošlog utorka sučelile u dvoboju doigravanja koji se, zbog točno stotinu izvedenih penala pri raspucavanju, razvukao na dva dana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je dvoboj između Bishop's of La Jolla Higha i San Diego Crawford Higha nakon osnovnog dijela utakmice i produžetaka završio 3-3, prišlo se izvođenju kaznenih udaraca. S obzirom na činjenicu da je utakmica počela u 15.30 sati po lokalnom vremenu, sudac ju je zbog mraka prekinuo pri rezultatu 21-21 (18-18 gledajući samo 11-erce) poslije 21 izvedene serije, odnosno ukupno 42 udarca.

Na isto su se mjesto suparnici ponovno vratili dan kasnije, u srijedu, te nastavili maraton 11-eraca. Isti je napokon završio u 50. seriji, kada je Bishopov Matt Harris pogodio 99. kazneni udarac, odnosno kada je, nakon njega, Crawfordov neimenovani izvođač promašio okvir gola.

"Nikad nisam čuo da su se penali raspucavali tako dugo. Bilo je to nadrealno iskustvo. Mi smo imali prilika za pobjedu koliko i oni", rekao je na kraju trener pobjedničke momčadi Malcolm Tovey, dok je strijelac pobjedničkog pogotka dodao:

"Postajali smo strahovito nervozni sa svakim sljedećim udarcem. Svaki od njih mogao je značiti kraj. Od svakog je zastajao dah." (TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati