Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petorica briljirala

Ludilo na otvaranju Lige prvaka: Može li večeras biti bolje?

Otvaranje Lige prvaka proteklo je u znaku fantastično raspoloženih strijelaca. Trideset golova postignuto je u osam utakmica, u prosjeku gotovo četiri po utakmici (3,75).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne samo da nije bilo susreta bez golova nego nijedan nije završio 1:0. „Najmršaviji“ rezultati bili su u Kopenhagenu, San Sebastianu i Lisabonu s po dva pogotka. Golijade u Istanbulu (7) i Manchesteru (6).

>> Ronaldo briljirao nakon povećanja plaće: Nikad bolji učinak

>> Mandžukić zabija i u Ligi prvaka, Guardiola 'iznimno sretan'

Wayne Rooney, Alex Teixeira, Karim Benzema i Thiago Motta startali su s dva pogotka na kontu, ali ipak su malo u sjeni Cristiana Ronalda. Igrač s najvećom plaćom u svijetu nogometa utrpao je hat trick Galatasarayu i učvrstio poziciju među pet najvećih strijelaca u povijesti Lige prvaka. U Top 5 su još Raul, Messi, van Nistelrooy i Henry.

Pokojni Tomislav Ivić običavao je kazati da se najljepši nogomet za gledatelje igra do nokaut faze. Susreti velikana u nokaut fazi posljednjih godina donekle su demantirali tu tezu jer su i oni nudili spektakl. Ali, svakako je točno da je u ovoj fazi opterećenje manje, a lepršavost veća. Stoga, uživajmo, utorak je bio fantastičan.

Mogu li Napoli – Borussia ili Barcelona – Ajax, možda Marseille – Arsenal ili Atletico – Zenit večeras otići još korak dalje?
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider