Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Došao i oduševio

Lucas Moura - čovjek koji zbilja vrijedi 40 milijuna eura

Lucas Moura sjajno je debitirao u Ligi prvaka za PSG, pokazujući dio razloga zbog kojih je bio najskuplje plaćeni igrač u zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je u Brazilu imao sasvim solidnu karijeru, pogotovo za jednog dvadesetogodišnjaka, probio se i do reprezentacije, nije još bio dokazano pojačanje već "dečko koji obećava". Mladi veznjak najviše je privukao pažnju europske javnosti svotom koja je za njega plaćena.

Zna se da katarski vlasnici PSG-a ne gledaju u milijun-dva ili pet kada treba osnažiti njihovu trenutačno najdražu igračku, pa je Lucasu Mouri transfer od 40 milijuna bio istodobno i priznanje i uteg. Uostalom, ne bi bio ni prvo, a ni zadnje "čudo od djeteta" koje dođe iz Brazila u Europu, pa umjesto "hop" napravi "flop". No, čini se da se za Lucasa ne treba bojati, koliko god nezahvalno bilo donositi konačne sudove nakon samo nekoliko utakmica.

U Lucasu Mouri PSG je dobio još jednog sjajnog kreativca, inspiriranog dirigenta, autora zadnjeg pasa koji će upotrebljivim loptama hraniti "uvijek gladnog" Ibru, Lavezzija i ostale. Akcija koja prethodi golu Javiera Pastorea, Lucasov dribling i oslobađanje pratnje čuvara, najbolji je individualni potez prve večeri nastavka Lige prvaka. Akcija koju njegova žrtva, Guardado, neće željeti ponovno gledati na videu.

Šteta što je nakon vodstva Parižana od 2-0 Ancelotti već u 53. minuti poslao Brazilca na tuširanje, a "utvrdio" sredinu sa Chantomeom. Ostali smo možda uskraćeni za još poneku majstoriju, ali veselimo se sljedećem susretu s Lucasom Mourom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider