Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko su najbolji?

Ovo su najbolje obrane u Europi: Dejan Lovren na trećem mjestu!

Nogometni portal Goal.com izradio je popis 10 najboljih obrambenih momčadi iz svih europskih liga u kojima je odigrano više od šest, a manje od 13 rundi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kriterij kojim se vodio Goal.com u sastavljanju tog popisa je omjer odigranih utakmica i primljenih pogodaka, odnosno postotak primljenih golova po utakmici.

Vodeći na toj ljestvici su Roma i Olympiacos. Talijanska i grčka momčad imaju identičan učinak, samo jedan primljeni gol iz sedam utakmica, odnosno 0.14 primljenih pogodaka po susretu. Pritom su i jedni i drugi zabili po 20 pogodaka. Zasluge za odličnu igru Rome u obrani zasad se ne mogu pripisati 17-godišnjem braniču Tinu Jedvaju, koji je pet ogleda u Seriji A odgledao s klupe, ali još čeka na debitantski nastup.

Na respektabilnom trećem mjestu nalazi se Southampton, čiju je obranu minulog ljeta pojačao hrvatski reprezentativni srednji branič Dejan Lovren. ''Sveci'' su u sedam premierligaških ogleda primili samo dva gola, odnosno 0.29 po susretu. Engleski mediji mahom hvale Lovrenov doprinos u preporodu ove momčadi kada je igra u obrani u pitanju.

Na diobi četvrtog mjesta su aktualni njemački i europski prvak Bayern, luksemburški Fola Esch i i srpski Čukarički. Sve tri momčadi su primile 3 gola u 8 utakmica, 0.38 po utakmici. Luksemburški sastav je u šest ogleda sačuvao mrežu netaknutom, što je značajni napredak nakon što je u dvije utakmice 2. pretkola Lige prvaka primio šest pogodaka od zagrebačkog Dinama, od toga pet na svom terenu.

Sedmi je albanski Partizani (3 primljena gola u sedam utakmica), a među 10 najboljih još su belgijski Standard iz Liegea (4/10), francuski Lille (4/9) i gruzijski Torpedo (4/8). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider