Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transferi u punom jeku

Liverpool pronašao zamjenu za Suareza, Jelavić prema Juventusu?

Kako postaje sve očitije da je Luis Suarez od Liverpoola zatražio transfer, klub s Anfielda, odnosno menadžer prve momčadi Brendan Rodgers, okrenuo se traženju adekvatne zamjene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Misli da ju je pronašao u Udineseovu 22-godišnjem Kolumbijcu Luisu Murielu, piše britanski tabloid Daily Star.

Riječ je o jednome od najatraktivnijih napadača u Seriji A koji je, osim što je lani zabio 11 golova u 22 nastupa, stvaranjem viška u napadu često opsluživao Udineseova nenadmašnog strijelca Antonija Di Natalea.

Englezi pišu da bi se Kolumbijca moglo dovesti za 15 milijuna eura.

Za Urugvajca koji se na Anfieldu ne osjeća sretno, ne zbog okruženja već zbog medijskog progona koji trpi, interesiraju se Real Madrid i posebno Arsenal, koji je nedavno za njega poslao ponudu tešku 40 milijuna funti.

Talijanski izvor Tuttomercatoweb, pak, tvrdi da je engleski nogometni klub Everton zainteresiran za dovođenje Juventusovog napadača Alessandra Matrija, te da u zamjenu nudi hrvatskog golgetera Nikicu Jelavića.

Hrvatski se reprezentativac, što nije nikakva tajna, ne nalazi u prvim planovima novog menadžera Evertona Roberta Martineza. Štoviše, Everton traži novog napadača, te je vrlo zainteresiran za Talijana Matrija (28), koji nije zadovoljan svojim statusom u momčadi talijanskog prvaka.

Problem za Everton predstavlja 15 milijuna eura odštete koliko torinski klub traži, no Martinez bi istu volio srezati slanjem Nikice Jelavića u suprotnom smjeru, ukoliko ga u skorašnjem roku ne uspije prodati nekom klubu. Da li je Juventus zainteresiran za takvu kombinaciju, ostaje nepoznato.

Jelavić je nakon dolaska iz Rangersa u siječnju 2012. sjajno startao i u prvih je 13 utakmica Premierlige postigao devet golova. No, prošla mu sezona nije bila ni približno tako uspješna: u 37 je nastupa u elitnom engleskom rangu zabio samo sedam pogodaka.

Matri je pak u prošloj sezoni nastupio u 22 utakmice Serije A za Juventus, no samo je dva puta odigrao svih 90 minuta, dok je čak 12 puta u igru ulazio s klupe za pričuve. Unatoč malo prilika postigao je osam pogodaka. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider