Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ramos: Atletico favorit

Lisabon čeka finale Lige prvaka: Zidane i Ancelotti znaju kako...

Prvi put u 59 finala najveće klupske utakmice u europskom nogometu, susrest će se gradski rivali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S obzirom na zdravstveni bilten, Real bolje stoji. No Simeoneova družina je toliko puta ove sezone pokazala da joj to nije otežavajuća okolnost.

U svlačionici Reala postoje ljudi koji sjede na klupi, a dobro znaju kako do pokala s velikim ušima. Zidane i Ancelotti su se, zajedno, čak pet puta penjali na krov Europe: "Poštujem Atletico, čestitam Simeoneu. Osvojili su La Ligu, ne mislim da će igranje ili neigranje Diega Koste puno promijeniti, oni su jaki kao kolektiv ne individualno", kaže Carlo Ancelotti.

Odmjereno i skromno, očekivano od Ancelotija. Modrić je uz Cristiana Ronalda proglašen najboljim Realovim igračem sezone. Realova sedmica je spremna za Lisabon: "Bila je ovo godina teškog rada s mnogo emocija, čekamo cijelu sezonu možemo li doći do desete titule, i mi i navijači. S obzirom na to da je finale u Lisabonu, nadam se da će portugalski navijači biti na Realovoj strani", rekao je Cristiano Ronaldo.

Konferencije za medije su prepune i na drugoj strani grada. Crveno bijeli su stisnuli gas na kraju sezone, mimo svih prognoza: "Sve bih dao za pobjedu, stvarno sve osim titule La Lige. To je nezamjenjivo", ističe Diego Godin, čovjek koji je pogotkom Barceloni donio Atleticu naslov prvaka Španjolske.

Slično razmišlja i pouzdani veznjak Mario Suarez: "Finale Lige prvaka je maksimum za svakog igrača bez obzira na to u kojoj momčadi igra. Motivirani smo i jedva čekamo da u majici s Atleticovim grbom zaigramo protiv najvećeg rivala."

Diega Coste navjerojatnije neće biti, a to je veliko olakšanje za obranu Reala: "Za mene su oni favoriti, oni su osvajači La Lige. Igrali su bolje od svih drugih zato su prvaci i zato su u finalu, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Ostavit ćemo dušu na terenu, za njih ne znam", poručuje Sergio Ramos.

Milan, Barcelona, Chelsea... Tako ide niz Atletica u nokaut fazi. Sada im na putu stoji Real, ako osvoje bit će to zasluženo da zasluženije ne može biti. No, nešto se pita i Real.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider