Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžu uzrujali mediji

Legenda poručila: 'Imamo zamjene za Mandžukića protiv Barce, ali...'

Nogometaši Bayerna u utorak će u polufinalu Njemačkog kupa na svojoj Allianz Areni dočekati Wolfsburg, a za našeg Marija Mandžukića će to biti posebna utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač je prošlo ljeto došao u München upravo iz Wolfsburga, a protiv bivšeg mu je kluba ove sezone išlo sjajno. U prvom dijelu Bundeslige je postigao dva pogotka u pobjedi 3-0, a u proljetnom je nastavku "škaricama" otvorio put Bavarcima do trijumfa 2-0.

Magazin Kicker je uoči nove Bayernove utakmice protiv Wolfsburga donio kratku priču o Mandžukiću i njegovoj odličnoj debitantskoj sezoni na Allianz Areni. Autor navodi kako hrvatski nogometaš vrlo rijetko daje izjave budući da su ga uzrujala stalna pitanja o suparništvu s Marijem Gomezom, kao i "prežvakana" priča o vojničkom pozdravu prilikom proslave pogotka Nürnbergu.

"Mandžukić se radije želi koncentrirati na bolje igre i postizanje pogodaka i to trenutno dobro funkcionira. Među brojnim pobjednicima u Bayernovoj momčadi, Hrvat je veliki pobjednik. Jedna stvar su postignuti golovi, a drugu je teže opisati. Čine je duge trkačke dionice i dobra defenzivna igra. To je stvar stava, Mandžukić želi davati 100 posto od sebe u svakoj utakmici i na svakom treningu. Nikad ne odustaje, uvijek pokušava ispočetka doći do lopte. I kad već pomislite da je izgubio duel, iznenada se vrati", piše između ostaloga Kicker.

Koliko je Mandžukić važan za Bayern svjedoči i izjava izvršnog predsjednika kluba Karl-Heinza Rummeniggea nakon što je postalo jasno da 26-godišnji napadač zbog akumuliranih žutih kartona neće moći igrati u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.

''Imamo dvije dobre zamjene za Mandžukića, ali njegov izostanak je bolan. Pokazao je koliko svojom kvalitetom donosi našoj momčadi'', rekao je Rummenigge.

Što se, pak, tiče utakmice protiv Wolfsburga, Mandžukić je za televizijsku postaju ARD rekao:

''Wolfsburg također pomalo doživljavam kao svoj dom. Više bih volio da smo se mogli sudariti u finalu.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider