Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvojio čak 15 trofeja

Kraj jedne velike ere: 'Ovdje će uvijek biti najbolje razdoblje moje karijere'

Kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić potvrdio je kako će na kraju ove sezone napustiti klub…

Jedan od stožernih igrača Unitedove obrane napušta klub u kojem je proveo najljepše trenutke karijere i osvojio pregršt titula. Na njegovom povjerenju Ferguson je godinama gradio obranu, dok je u svojim najboljim danima, zajedno s Riom Ferdinandom, činio ponajbolji stoperski par na svijetu.

''Ovo je zadnja godina mojeg ugovora. Ovdje sam imao prekrasnih osam godina. Moje vrijeme u ovom velikom klubu bit će uvijek najbolje razdoblje moje karijere'', rekao je Vidić te dodao:

''Nisam mislio kako ću ovdje osvojiti 15 trofeja, a definitivno nikada neću zaboraviti fantastičnu noć u Moskvi (op.a. osvajanje Lige prvaka 2008. godine), te uspomene će uvijek živjeti sa mnom. Kako god, odlučio sam otići na kraju sezone. Želim novi izazov u karijeri.''

Godinama je dvojac Vidić-Ferdinand bio 'neprijelazan' na premierligaškim i inim terenima. Zbog njih je Ferguson čak žrtvovao Španjolca Piquea, koji je kasnije završio Barceloni i napravio veliku karijeru.

Vidić je u Manchester United stigao 2006. godine iz Spartaka i potpisao ugovor vrijedan sedam milijuna funti. Za Crvene vragove debitirao je 25. siječnja 2006., zamijenivši sjajnog napadača Van Nistelrooyja u polufinalu Liga kupa.

Ubrzo je osvojio srca navijača, postao tek drugi stranac u povijesti kao kapetan (prvi je bio Eric Cantona) i proglašen je najboljim igračem Uniteda od strane navijača 2008. godine. Dosad je skupio 201 nastup za momčad s Old Trafforda i zabio simboličnih 15 pogodaka (zadužio je dres s brojem 15). S Manchester Unitedom Vidić je između ostaloga osvojio pet premierligaških naslova.

''Ne razmišljam o ostanku u Engleskoj jer je Manchester United jedini klub za koji želim tu igrati, a ja sam imao sreću biti dio tog kluba dugi niz godina. Imam nekoliko opcija, a izabrat ću najbolju za mene i moju obitelj'', zaključio je Vidić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider