Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svom stilu

Kloppa nije pogodio poraz od Bayerna na Wembleyju nego nešto drugo...

Trener nogometaša Borussije Dortmund Jürgen Klopp priznao je u razgovoru za Welt Am Sonntag da će poljski napadač Robert Lewandowski od sljedeće sezone zaigrati za minhenski Bayern...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Želio se 24-godišnji Lewandowski priključiti Bayernu već ovog ljeta, ali u Borussiji su takav rasplet odbili. No, sljedećeg ljeta Lewandowskom istječe ugovor sa žuto-crnima i on se može Bayernu priključiti kao slobodan igrač.

''Mislim da je poznata činjenica da će Robert igrati za Bayern od sljedeće sezone (2014/15). Sada je jedino pitanje kako pronaći zamjenu dotad. To je naša briga i naša obveza spram navijača i članova kluba, da imamo još kompetitivniju momčad za novu sezonu'', rekao je Klopp.

''Do određene točke slušali smo Robertovu želju za promjenom i bili smo spremni za razgovor. Ali ništa se nije dogodilo i na kraju smo rekli kako prodaja više nije opcija za nas. Sada to želimo dokazati, a sa kvalitetnim igračem poput Roberta možemo biti uspješni u sljedećoj sezoni.''

Dodao je Klopp i kako ga je transfer Marija Götzea u Bayern (za 37 milijuna eura odštete) koji je dogovoren u travnju više uzrujao od samog poraza od bavarskog kluba u finalu Lige prvaka.

''To je u tom trenutku bilo veće razočaranje od poraza na Wembleyju. Mario je do sredine travnja bio ključan dio našeg planiranja. A onda smo odjednom bili suočeni s realnošću u kojoj to nije bio slučaj. Bilo je to prilično teško. U principu je normalno da neki klub želi dovesti igrača drugog kluba i mi to radimo. Ali vrijeme objave transfera, dan uoči važnog polufinala protiv Real Madrida, je nepristojno.

O šansama svoje momčadi u novoj bundesligaškoj sezoni.

''Bit će nevjerojatno teško. Bayern je vjerojatno bio najbolja momčad na svijetu prošle sezone, iako nas nije uspio dobiti u ligi u oba susreta. Mi imamo luk i strijelu, a ako naciljamo pravilno, možemo ih pogoditi. Mislim da samo Bavarci imaju bazuku i vjerojatnost da će oni nas pogoditi je puno veća. Ipak, kažu da je Robin Hood jako uspješan'', zaključio je u svom stilu Klopp. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider