Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekaju već 2 godine

Kapetan Liverpoola najavio borbu za naslov prvaka: Evo tko su favoriti!

Steven Gerrard, 33-godišnji kapetan Liverpoola i engleske reprezentacije, cijelu je karijeru proveo u klubu s Anfielda. Osvojio je 11 trofeja s ''redsima'', ali nikada nije bio prvak Engleske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je posljednju od 18 titula državnog prvaka osvojio daleke 1990. godine. Nakon dužeg vremena navijači se u ovoj fazi sezone mogu barem nadati da bi njihov klub mogao do naslova kojeg čekaju 24 godine. Svojim igrama i rezultatima ''crveni'' su pridobili simpatije velikog broja ljubitelja nogometa koji ne navijaju za taj klub.

Liverpool je najefikasnija momčad Premiershipa ove sezone sa 73 gola u 28 utakmica. U svojim redovima ima dvojicu najboljih strijelaca lige, Luisa Suareza s 24 pogotka i Daniela Sturridgea s 18. U ovoj kalendarskoj godini su ''redsi'' neporaženi u prvenstvu, jer su ostvarili sedam pobjeda i dva remija. U subotu su u gostima svladali Southampton 3-0, što im je bila četvrta uzastopna pobjeda. Na ljestvici su preskočili Arsenal na drugom mjestu. Obje momčadi imaju po 59 bodova, ali Liverpool ima znatno bolju gol-razliku. Vodeći Chelsea im bježi za 4 boda. Manchester City ima dva boda manje od Liverpoola i Arsenala, ali i dvije utamice manje.

„Svima koji Suareza i Sturridgea misle čuvati s dvojicom braniča poručujem, neka vam je sa srećom“, apostrofirao je Gerrard najveću snagu svoje momčadi, izvanredan napadački dvojac.

„Siguran sam da mnogi računaju i na nas u utrci za naslov, jer mi ne igramo u europskim natjecanjima. Imamo svježine u svakoj utakmici. Uoči sezone smo željeli samo jedno, da budemo u prilici za osvajanje naslova 10 rundi prije kraja. Sada imamo tu priliku. Svakako smo kandidati za naslov, ali nismo favoriti. Mislim da su Chelsea i Manchester City i dalje najveći favoriti za naslov. Mi ćemo nastojati održati se u utrci i dobiti svaku utakmicu. Kada u momčadi imate igrača kao što je Suarez, možete pobijediti bilo koga“, rekao je Gerrard. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider