Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos u Turskoj

Scene užasa: Derbi prekinut, golman Fenera jedva spasio živu glavu!

Večerašnji derbi 24. kola turske lige između Trabzonspora i Fenerbahčea prekinut je zbog strahovitog divljanja domaćih navijača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je prekinuta pri kraju prvog poluvremena, jer je atmosfera na stadionu Hüseyin Avni Aker bila, najblaže rečeno, nemoguća za igru. Huligani Trabzonspora sa svim živim i neživim gađali su gostujuće nogometaše, pa sudac Yildirim nije imao drugog izbora.

Naelektrizirano je bilo još u samoj uvertiri derbija, kuhali su atmosferu čelnici oba tabora. Sporan je bio i odabir glavnog suca Yildirima, jer kad on sudi Trabzonsporu, oni redovito bilježe poraze. U Trabzonu su tvrdili kako se njihov klub namjerno oštećuje i da se sve radi kako bi Fenerbahče osvojio naslov prvaka.

Gosti su zato imali vatreni doček, jer su domaći huligani, pogotovo napaljeni na klubove iz Istanbula, već prije početka susreta kamenovali njihov autobus i porazbijali stakla na njemu.

Derbi je krenuo u zapaljivoj atmosferi, a već u prvih dvadesetak minuta igrači Trabzonspora morali su apelirati na svoje navijače da se smire i prestanu ubacivati razne predmete u terenu. No u 23. minuti Fener dolazi do vodstva preko Emenikea, što je bio dovoljan signal huliganima da naprave kaos.

Posebno ih je isprovocirala reakcija Fenerovog golmana Demirela koji je burno proslavio gol Emenikea, pa su ga počeli gađati kamenjem, ciglama, metalnim cijevima, bakljama… Jedna baklja je i pogodila Demirela, nakon čega je glavni sudac prekinuo utakmicu.

Po pravilima, on je pričekao da se situacija smiri i poslije 15 minuta susret je nastavljen. Međutim atmosfera postaje sve opasnija, a uskoro je tvrdim predmetom pogođen i strijelac Emenike. Nekoliko minuta ležao je nigerijski napadač na travnjaku, a kada je ustao utakmica je nastavljena. Sudac Yildirim produžio ju je 10 minuta, ali prvo poluvrijeme jednostavno se nije moglo završiti. Trabzonsporovi huligani nastavili su i dalje bacati na travnjak sve što im je došlo pod ruku.

Yildirim je opet odlučio prekinuti utakmicu, bez da se više nastavi. Trabzonspor gotovo sigurno čeka paprena kazna…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider