Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Salzburg maksimalan

Kalinić zabio u uvjerljivoj pobjedi Dnjipra, Valencia srušila Swansea

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je strijelac za Dnjipro koji je u 5. kolu skupine E Europa lige pred svojim navijačima deklasirao rumunjski Pandurii s 4-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I prije ovoga kola je Dnjipro osigurao prolaz u šesnaestinu finala, tako da nije bilo velike napetosti u ovoj utakmici. Kalinić je bio autor prvog pogotka, zabio je u 12. minuti i to iz blizine poslije dodavanja Romana Zozulje. Našem je napadaču to prvi ovosezonski gol u Europa ligi, uz četiri koja je postigao u ukrajinskom prvenstvu. U igri je ostao do 62. minute, dok Ivana Strinića nije bilo u kadru.

U drugom su poluvremenu strijelci za Dnjipro bili i Zozulja, Jevgen Šahov i Sergij Kravčenko, dok je za Rumunje zabio Eric Pereira iz penala. Iz ove je skupine dalje prošla i Fiorentina koja je u četvrtak ostala bez prvih bodova. Toskanci su odigrali 0-0 na gostovanju kod portugalske Paços Ferreire.

Valencia je pogotkom Daniela Pareja kao gost u skupini A svladala Swansea s 1-0 i tako Velšane još malo ostavila u neizvjesnosti oko plasmana dalje. ''Šišmiši'' su još ranije osigurali prolaz.

Salzburg u skupini C i dalje ima maksimalan učinak, u četvrtak je u Švedskoj bio bolji od Elfsborga s 1-0. Dalje iz te skupine ide i danski Esbjerg koji je s 2-1 nadigrao Standard.

Velik je posao u Engleskoj ostvario Zulte-Waregem koji je s 2-1 bio bolji od drugoligaša Wigana. Belgijski je klub na taj način izbio na drugo mjesto i u posljednjem će kolu loviti prolaz kod kuće protiv Rubina koji je već osigurao šesnaestinu finala.

U skupini F Eintracht iz Frankfurta je pobijedio Bordeaux s 1-0 i potvrdio ulazak u nokaut-fazu. Istodobno je ostavio Francuze bez ikakvih izgleda za prolaz. Martin Lanig je postigao pogodak za goste iz Njemačke za koje je od 79. minute igrao naš Srđan Lakić. Kod domaćih je drugo poluvrijeme odradio potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic. (TS) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider