Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte grafiku

Kakva dominacija: Bayernov veznjak sam zamalo kao cijeli Arsenal

Bayern je jučer napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka, a posebno se istaknuo jedan čovjek…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kroos odigrao je fantastično. Bila je to možda i najbolja utakmica života 24-godišnjeg all-round veznjaka. Kroos je dao savršenu loptu za Robbena, nakon koje je dosuđen 11-erac za goste, a Szczesny je zaradio isključenje.

Crveni i dva (promašena) penala: Bayern otvorio vrata četvrtfinala!

Igrač više u drugom dijelu bitno je olakšao posao Bayernu. Domaćina je ubrzo, u 54. minuti, načeo upravo Kroos, prekrasnim pogotkom izvana. U samom finišu s distance je pogodio i okvir vrata, a po završetku susreta stigla je potvrda prave male 'simultanke' u njegovoj režiji.

Naime, njemački reprezentativac postavio je rekord sezone po broju točnih pasova – 144 od 149, što je nevjerojatnih 97% uspješnosti. Da stvar bude bolje, cijela momčad Arsenala imala je tek nešto više točnih dodavanja od Kroosa – 160. Inače, Bayern je sinoć imao 795 točnih dodavanja s 95% uspješnosti.

„Ne znam je li ovo moja najbolja utakmica u Bayernu. Bilo je dobrih utakmica i ranije. Najvažnije je da smo potvrdili dobru formu iz Bundeslige protiv jedne od najboljih momčadi Europe“, skromno je izjavio Kroos nakon dvoboja.

I dok je on skroman, mi ćemo zaključiti kako je sinoćnja izvedba dokaz da izrasta u ponajboljeg veznjaka svijeta. Valjda će i čelnici Bayerna shvatiti da se isplati udovoljiti zahtjevima Kroosa za udvostručenjem plaće (trenutno zarađuje 4.5 milijuna eura godišnje). Jer izgubiti ovakvog genijalca za nula eura ili simboličnu odštetu bila bi katastrofa epskih razmjera…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider