Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ušao u 90. minuti

Kakav povratak: Jelavić zabio nakon tri mjeseca i nokautirao City!

Golovima Leona Osmana i Nikice Jelavića Everton je na Goodison Parku sa 2:0 svladao Manchester City u 30. kolu engleskog nogometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otvarajući je gol na susretu zabio Leon Osman u 32. minuti, dalekometnim udarcem ljevicom s nekih 25 metara. Putanja lopte zbunila je vratara Građana Joa Harta koji je ostao ukupan na mjestu, dok je lopta odsjela u mreži. Bio je to Osmanu peti ovosezonski gol, a drugi u zadnja tri kola.

Igrao je Everton od 61. minute bez isključenog Stevena Pienaara, koji je zaslužio drugi žuti karton, ali nije uspio postići gol. Najbolju priliku za Građanemao je u 67. minuti Carlos Tevez, ali je njegov udarac zaustavio vratar Evertona Jan Mucha. Slovački je vratar dobro reagirao i u 79. minuti kada je pravovremeno izletivši zaustavio dobru priliku Pabla Zabalete, te je općenito ukrotio sve opasne pokušaje aktualnih prvaka.

U završnici susreta, u trećoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade, konačan je rezultat lijepim golom postavio Jelavić. Naš napadač efektno završio jedan kontranapad, poentiravši ljevicom, malo iskosa s desne strane izvan ruba kaznenog prostora, s nekih 17 metara savladavši vratara Harta koji je istrčao na rub peterca.


Everton-Manchester City 2-0 Highlights All Goals by marcoxxx46

Bio mu je to sedmi ovosezonski premierligaški gol, a prvi nakon 16. kola kada je zabio Tottenhamu. Inače, Jelavić je u igru ušao tek u 90. minuti, a zabio je samo tri minute kasnije.

Iako je na terenu proveo samo tri minute, Jelavić je zbog pogotka (sedmog u Premiershipu ove sezone) od portala Goal.com dobio ocjenu tri: "Dan je za njega jako kasno počeo, ali opet dovoljno rano da postigne pogodak kada je lijepo matirao gostujućeg vratara Harta", stoji u obrazloženju.

Ovim je porazom City praktički predao naslov u ruke gradskog rivala Manchester Uniteda koji ima priliku domaćom pobjedom nad Readingom pobjeći na ogromnih 15 bodova prednosti devet kola prije kraja.

Premierliga, 30. kolo:

Everton - Manchester City 2:0 (Osman 32, Jelavić 90+3)

Redoslijed: 1. Manchester United 71 (28 utakmica), 2. Manchester City 59 (29), 3. Tottenham 54 (29), 4. Chelsea 52 (28), 5. Everton 48 (29), 6. Arsenal 47 (28), 7. Liverpool 45 (29)...
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider