Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Baku je najbolji

Kaka - nova Milanova 'podgrijana juha'?

Komentator Sky Sporta i proslavljena desetka Milana Zvonimir Boban rečenicom iz naslova je opisao povratak Ševčenka prije četiri godine u svlačionicu Milana. Toliko je poveznih točaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Perez preuzeo ponovno uzde planeta Real 2009., svjedočili smo najspektakularnijem prijelaznom roku modernog nogometa. Kaka, Xabi Alonso, Benzema, Cristiano Ronaldo... Tada 27-godišnji Brazilac u naponu snage, bolje se u prvim utakmicama snašao u Pellegrinijevim shemama od više plaćene portugalske superzvijezde.

"Za mene je Kaka najbolji igrač svijeta", govorio je još prije tri godine Baka Slišković. Mostarski nogometni bonvivan gledao je u Brazilcu čovjeka koji je igrao nogomet s najviše šarma na najvišoj razini. Gol nikada nije bio njegova prva misao, a još manje madridske noći. Nije bilo bojazni da će Kaka karakterno zastraniti, tek možda sumnja kako će se snaći u ulozi druge zvijezde momčadi. Ozljede nisu bile Kakin saveznik u svlačionici Galakticosa. Njegova igra je počela gubiti dah, i ona prva dva-tri koraka kojima je lomio suparnike gubila su na eksplozivnosti.

Imao je povremenih bljeskova, čak i u kontinuitetima ali nikada se nije nametnuo i opravdao skroz 68 milijuna eura plaćenih za njega. 120 utakmica u bijelom dresu, 29 pogodaka, 32 asistencije. Malo za najboljeg igrača svijeta 2007. Usprkos svemu, madridska publika ga je voljela i cijenila. Još i prije posljednje sezone kada je dolazio Modrić, brojne navijačke ankete Marce stavljale su ga u prvih 11. Realnost je ipak bila drugačija. Nemilosrdnija prema Brazilcu.

Kaka nema onih 'kompjuterskih' pokreta, on ne izgleda na lopti kao da puca od snage, ali je izgubio onu lakoću i samopouzdanje što se na terenu zbog debelog manjka minuta ocrtavalo sve više. I kada je prelomio konačno u sebi, gazeći već u 32. godinu, postoji nogometni sanatorij koji je uvijek spreman rehabilitirat velikane – AC Milan.

"Ja više volim vruću, a ne podgrijanu juhu", etiketirao je povratak u Millanelo Kralja Istoka Andrija Ševčenka Zvone Boban. Imao je Boban pravo. Napadač koji je u prvih sedam Milanovih godina figurirao kao ponajbolji centarfor svijeta, u drugom mandatu je pogodio samo dva puta u 26 utakmica.

Milan danas izgleda kao tulum na kojem su do pola četiri bili Victoria Secret modeli, a vi ste došli pola sata prekasno i ostalo je to što je ostalo. Kaka tako iz svlačionice prepune 'seksi pojačanja', kako superstarove zove Kobe Bryant, dolazi u svlačionicu u kojoj osvajanje Lige Prvaka izgleda kao Mamićevo obećanje Tancu da ga odradit ugovor do kraja.

"Nikada ne bih doveo igrača s takvim imenom", izjavio je još 2003. Luciano Moggi kada je Berlusconi doveo mršavog virtuoza iz Sao Paola. Ćirinim riječnikom 'pojeo je svoju kakvu god ima diplomu' već godinu dana poslije kada je Kaka vodio Milan do Scudetta. Isti scenarij i ovog puta? Mnogi kažu teško, nemoguće. Baš tako su nekada opisivali i Kakine poteze, možda će opet...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider