Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A prošao je svašta

Kad on to kaže: 'Nemoguće je, ali i greška, igrati kao Barca'

Igra nogometaša Barcelone vjerojatno je nešto čime se vole baviti nogometni stručnjaci, analizirati sve sheme katalonskih nogometaša, način kako se brane, napadaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fabio Capello, trenutačno izbornik ruskih nogometaša, ima svoje viđenje Barcelone.

"Uvijek je u povijesti nogometa jedna momčad, jedna reprezentacija ili jedna generacija donijela nešto novo. Barcelona je definitivno momčad koja je kao posljednja lansirala jedan način nogometa. Međutim, nemoguće je kopirati taj tip nogometa. To mogu igrati samo oni igrači koji trenutačno igraju u Barceloni i nitko drugi", rekao je Capello i dodao:

"Također, i nemoguće je igrati kao Barcelona, ali i greška. Najbolje je iz te igre uzeti određene dijelove. Meni se recimo strahovito sviđa način kako se ti nogometaši brane. Dakle, nema povlačenja, nema odlaska na sredini travnjaka ili pogotovo u obranu. Oni napadaju i tako se brane. Taj ofenzivni pristup je stvarno sjajan obrambeni mehanizam, ali i za to morate imati prave igrače." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider