Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osam golova iz 21 udarca

Junak madridskog derbija: Zasjenio je Ronalda, uz bok je Messiju i želi ga Furija!

Diego Costa, 24-godišnji Brazilac iz madridskog Atletica, najučinkovitiji je napadač ove sezone u španjolskom nogometnom prvenstvu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni savez (RFEF) minulih je dana uputio Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) pisani zahtjev za dopuštenjem da brazilski napadač Atletico Madrida Diego Costa ubuduće igra za španjolsku reprezentaciju. Već se dulje vrijeme spominje da bi ga Vicente del Bosque želio vidjeti u momčadi svjetskih prvaka, a Španjolci su sada definitivno krenuli u akciju. Diego Costa je skupio dva nastupa za brazilsku reprezentaciju, ali samo u prijateljskim utakmicama, tako da još uvijek može zaigrati za Španjolsku čije je državljanstvo nedavno dobio.

>> Nokaut za Real na Bernabeu: Atleticu rekord i prvo slavlje nakon 1999.!

Nije čudno da Španjolci žele Costu u svojem dresu. U subotu je pogotkom već u 11. minuti riješio gradski derbi u kojem je njegov Atletico slavio na Santiago Bernabeuu kod Reala 1-0, čime je stigao do prve prvenstvene pobjede nad ''velikim bratom'' još od 1999. godine. Bio je to njegov već osmi gol ove sezone u Primeri. Toliko je zabio i Lionel Messi u dresu Barcelone, dok je najbolji Realov napadač i igrač Cristiano Ronaldo postigao šest pogodaka.

No, ono što čini razliku jest podatak da je Costa svojih 8 golova zabio iz samo 21 udarca na gol u prvenstvu, Messi je uputio 34 udarca, dok je Ronaldo svojih 6 golova zabio iz 60 pokušaja prema suparničkim vratima!

Podatak vezan za Diega Costu je tim zanimljiviji ako se zna da dosada nikad nije zabio više od 10 golova u prvenstvu u jednoj sezoni. Doduše, prošle sezone ih je prikupio 20 u svim natjecanjima.

Costa je u svibnju ove godine zabio izjednačujući gol u finalnoj utakmici Kupa kralja, u kojoj je njegova momčad nakon produžetka svladala Real Madrid s 2-1, i to na Santiago Bernabeuu. Može se reći da je odigrao ključnu ulogu u dvjema uzastopnim pobjedama svoje momčadi protiv Reala u njegovom dvorištu... (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider