Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obračun u petak

Jose vs Pep: 'Guardiola je daleko kvalitetniji trener'

Usprkos činjenici da je Bayern ove sezone po prvi puta propustio osvojiti maksimalna tri boda, trener bavarske momčadi Pep Guardiola hvalio je svoje nogometaše nakon utakmice 4. bundesligaškog kola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U njoj je Bayern odigrao tek 1-1 na gostovanju kod Freiburga u osjetno izmijenjenom sastavu ususret europskom Superkupu.

>> VIDEO: Guardiola se kockao, Bayern šokiran u Freiburgu

''Igrali smo dobro, jako dobro. Ali kada vodite 1-0 u ovakvoj Bundesligi, onda se može svašta dogoditi. Mi smo konstantno igrali prema naprijed i stvorili puno prilika. Ali jako sam, jako ponosan na svoje igrače'', rekao je Pep Guardiola nakon susreta za klupsku web-stranicu.

''Sami smo si za ovo krivi. Primili smo gol pred kraj za 1-1, a prije toga smo imali dovoljno prilika za povećati vodstvo na 2-0 i tada bi utakmica bila odlučena. To nam je nekako nedostajalo i u posljednjim utakmicama, da ih prelomimo. Danas smo zbog toga kažnjeni'', zaključio je Bayernov kapetan Philipp Lahm.

U petak Bayern vs Chelsea

U petak je na rasporedu utakmica Europskog superkupa u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka, Bayern, i osvajač Europa lige, Chelsea. Bit će to novi duel Guardiole i Mourinha, bivših trenera velikih rivala u Španjolskoj - Barcelone i Real Madrida.

''Pep i Mourinho su vodili zanimljivu borbu nekoliko sezona u Španjolskoj, no jasno je da je Guardiola daleko kvalitetniji trener. Između njih je uvijek postajala određena napetost, no o tome nikada nisam razgovarao s Pepom. Mogu vam samo potvrditi da nisu najbolji prijatelji'', rekao je Bayernov predsjednik Uli Hoeness, te nastavio:

''Njihov rivalitet dodaje nešto ekstra utakmici ovog petka. To mi se sviđa. Drago mi je da će Guardiola i Mourinho opet biti na suprotnim stranama. Iskreno, nebitno je hoće li se pozdraviti prije ili nakon utakmice. Pep će postupiti kao pravi gospodin, to je sigurno, dok Mourinha uopće ne želim komentirati'', kaže Hoeness, koji je nakon toga zaključio:

''Nikada nismo pokušali kontaktirati Mourinha. Činjenica da smo izdvojili Guardiolu ispred njega dovoljno govori o tome što mislimo o njihovim trenerskim kvalitetama.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider