Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oldham konačno pao

Jelavić iznudio penal, Everton prošao u četvrtfinale FA kupa

Nogometaši Evertona bolje su ovog utorka odradili ponovljenu utakmicu osmine finala engleskog FA Cupa, te su se pobjedom 3-1 protiv Oldhama plasirali među posljednjih osam...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo da je prva utakmica, kojoj je domaćin bila devetnaesta momčad engleske treće lige, završila 2-2, a ovom prilikom se ugledniji suparnik nije doveo u nezgodnu poziciju, te je nakon sat vremena vodio s uvjerljivih 3-0.

Belgijanac Kevin Mirallas je u 15. minuti doveo Everton u vodstvo, a nakon nešto više od pola sata igre Moyesova je momčad vodila 2-0 pogotkom Bainesa iz penala. Udarac s bijele točke je osigurao hrvatski nogometaš Nikica Jelavić, koji je bio srušen u suparničkom šesnaestercu. Inače, Jelavić je odigrao svih 90 minuta, ali je još jednom ostao bez pogotka. Na 3-0 je povećao Osman, a domaćin je potom sebi dao oduška, pa je vrlo brzo primio gol od Smitha za konačnih 3-1.

U srijedu će posljednju utakmicu ove faze FA Cupa odigrati Middlesbrough i Chelsea. 

FA Cup, osmina finala (ponovljena utakmica):

Everton - Oldham 3-1 (Mirallas 15, Baines 34-11m, Osman 62 / Smith 63)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider