Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne postoji niti jedan razlog...'

Jedan od najvećih svih vremena: Glupost je pričati da je zlatno doba Barce gotovo

Johan Cruyff, legendarni nizozemski nogometaš i kako mnogi tvrde tvorac sadašnjeg izgleda Barcelone, uvjeren je da poraz od Bayerna u polufinalu Lige prvaka (ukupnih 7-0) nije kraj velike Barcelonine ere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak štoviše, Nizozemac je uvjeren da će i idućih godina sastav, kojem je posvetio veliki dio svog života, biti na samom europskom vrhu ili blizu njega.

''Ma, netko je izgovorio tu glupost o kraju zlatne ere Barcelone i sada svi pričaju o tome. Ne postoji niti jedan razlog da vjerujem u takvo što'', rekao je Cruyff i dodao:

''Klupski čelnici su ove sezone pogriješili i to se događa. Drugi put neće pogriješiti i priča završena.

Cruyff je kao trener Barcelone predvodio momčad do četiri uzastopna naslova prvaka Španjolske (1991. do 1994. godine), te do prvog naslova prvaka Europe 1992. godine.

Osim s Barcelonom, Cruyff je osvajao trofeje i s Ajaxom, kojeg je s trenerske klupe vodio tri uzastopne sezone (1985-1988). Nizozemac je također igrao za oba spomenuta klupa, te je u čak tri navrata osvajao naslov najboljeg igrača godine (Ballon d'Or). (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider