Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći europski stadion

Je li moguće: Barcelona seli s legendarnog Camp Noua?

Aktualni španjolski i europski nogometni prvak Barcelona mogao bi za nekoliko godina dobiti novi stadion umjesto sadašnjeg, kultnog Camp Noua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Munda Deportiva, klupski predsjednik Sandro Rosell i ostali dužnosnici ozbiljno razmišljaju o toj ideji i trebali bi raspravljati o njoj na sjednici Izvršnog odbora kasnije ovaj mjesec.

Klub je ranije razmišljao o obnovi Camp Noua, ali Rosell i njegovi suradnici smatraju da se Barcelona trenutno ne može nositi s ostalim europskim velikanima koji imaju znatno modernije stadione. Stoga sada razmatraju ideju gradnje potpuno novog kompleksa koji bi, navodno, također trebao biti smješten u četvrti Les Corts u kojoj je i sadašnji.

Naravno o ovoj temi će svoju riječ imati i Gradsko vijeće, ali i Sveučilište u Barceloni na čijoj se zemlji nalazi sadašnji sportski kompleks katalonskog diva. Sveučilište se već godinama želi proširiti tako da bi to moglo biti presudno kod odluke o selidbi sportskih objekata u na neku drugu lokaciju.

Madridska Marca, međutim, piše da je Barceloni ipak prioritet gradnja nove dvorane koja bi zamijenila sadašnju Palau Blaugranu koja ne zadovoljava u potpunosti standarde Eurolige.

Spomenimo još da je nogometna Barcelona ranije igrala na stadionu Camp de la Industria s kojeg se 1922. preselila na Camp de Les Corts. Tamo je ostala do 1957. kada je otvoren Camp Nou, danas najveći stadion u Europi (99.354 mjesta).(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati