Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kompletniji je napadač'

'Jasno je da će Lewandowski imati prednost ispred Mandže'

Transfer Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund u Bayern koji će se odigrati sljedećeg ljeta i dalje tema broj 1 u sportskim rubrikama njemačkih medija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Lewandowski će u redovima aktualnog njemačkog i europskog nogometnog prvaka činiti konkurenciju hrvatskom reprezentativcu Mariju Mandžukiću, a postavlja se pitanje kojeg će napadača preferirati Pep Guardiola u svojoj formaciji s jednom špicom.

Odgovor na to pitanje pokušao je dati i Dieter Hoeness (61), brat čelnika kluba Ulija te peterostruki osvajač naslova njemačkog prvaka s Bayernom, u razgovoru za Focus.

Nakon transfera Lewandowskog kako će u Borussiji kompenzirati tako veliki gubitak?

''Dortmund je dokazao da ima dobru politiku transfera. Lewandowskog je uistinu teško nadomjestiti u igri jedan na jedan jer spada među najbolje igrače svijeta na toj poziciji. Ali, siguran sam da će pronaći rješenje. Bayern se tim transferom još više pojačao'', rekao je Hoeness.

U kojim segmentima igre Lewandowski ima prednost, a u čemu je bolji Mandžukić?

''Lewandowski je kompletniji igrač i može fantastično distribuirati lopte. Mandžukić je klasična devetka, snažan je u kaznenom prostoru. I naravno, sjajan je u presingu na suparnika i u tome je savršeni napadač.''

Kakvu hijerarhiju očekujete sljedećeg ljeta?

''Tko će igrati, odlučit će Pep. A za to mora imati obojicu na treningu. Lewandowski će u startu očito imati prednost i to je jasno, ali potrebni su vam vrhunski napadači za najveća natjecanja. Pitanje je kako će reagirati Mandžukić. Mogu zamisliti čak i da igraju zajedno. Lewandowski bi mogao igrati malo povučenije na poziciji desetke. Mislim da će Bayern definitivno trebati obojicu.''(TS)

Hoće li Mandžo ostati u Bayernu nakon ljeta?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider