Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jelavić asistent

Iznenađenje: Mourinhov Chelsea poražen u Liverpoolu

Nogometaši Evertona iznenadili su Chelsea u sklopu 4. kola engleske Premierlige, te su na svom Goodison Parku slavili s minimalnih 1-0, pogotkom Stevena Naismitha nakon asistencije Nikice Jelavića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad portugalskog menadžera Josea Mourinha, Chelsea, bila je bolja tijekom cijelog susreta, ali jednostavno nije "znala" kako do pogotka. Chelsea je uputio čak 21 udarac prema suparničkim vratima (Everton 10), no nijedan nije završio iza leđa Tima Howarda.

Everton je svoju priliku iskoristio u prvoj minuti sudačkog dodatka prvog poluvremena, a veliku je ulogu pri postizanju pogotka odigrao naš reprezentativac Jelavić. Bivši igrač Glasgow Rangersa uhvatio je jedno visoko ubavicanje prema gol-aut liniji, glavom je proslijedio loptu na praktički samu gol-crtu, gdje je neometan stajao njegov suigrač, također iz Rangersa, Naismith, te mirno doveo svoju momčad u vodstvo.

Chelsea je u nastavku vršio iznimno veliki pritisak prema Evertonovim vratima, međutim rezultatski se nije proslavio. Jelavić je iz igre izašao već u 66. minuti susreta, a na travnjaku ga je zamijenio James McCarthy.

Everton je ovom pobjedom spriječio Chelsea da samostalno, barem privremeno, zasjedne na vrh Premierlige, pa je ovakvim ishodom trenutno vodeća momčad Arsenal, koja je danas slavila s 3-1 na gostovanju kod Sunderlanda. Isti broj bodova (9) imaju Tottenham i Liverpool, ali zauzimaju drugo, odnosno treće mjesto zbog manje postignutih pogodaka.(TS)


10 by vi369

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider