Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad on to kaže...

Izjava koja je zatresla Španjolsku: Barcin 'krunski dokaz' protiv Reala

Eduardo Iturralde González, umirovljeni španjolski nogometni sudac, kontraverznom izjavom dodatno je uzburkao ionako „zapjenjene“ odnose između Real Madrida i Barcelone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Suci u Španjolskoj ne dolaze s Marsa, većina ih je naklonjena Real Madridu“, izjavio je Gonzalez i pokrenuo novu lavinu polemika u Španjolskoj.

Gonzalez je tijekom karijere smatran za jednog od najboljih španjolskih sudaca i sigurno dobro pozna sudačku scenu u Španjolskoj. Po etničkoj je pripadnosti Bask, a baskijski suci zbog neutralnosti uglavnom sude oglede Reala i Barcelone u Primeri. Gonzalez je triput bio glavni sudac u „el clasicima“. Opća je ocjena da je sve tri utakmice odradio vrlo dobro, sudio je nepristrano i savjesno. Odlazak u mirovinu najavio je u ožujku 2012. nakon sukoba s čelnicima sudačke organizacije. Posljednju utakmicu u karijeri sudio je 10. ožujka, igrali su Betis i Real Madrid. Gonzaleza je u poluvremenu, kod rezultata 3:2 za Real, zamijenio četvrti sudac zbog ozljede mišića.

Gonzalez je izrekao ovu intrigantnu rečenicu u trenutku dok su odnosi Reala i Barcelone na najnižoj razini u posljednjih desetak i više godine. Katalonski mediji s odobravanjem su dočeli njegovu izjavu, bivšeg baskijskog suca nazivaju pravednikom i odaju mu priznanje što je imao hrabrosti reći ono što, kako oni smatraju, svi vide, ali malo tko se usudi reći, posebice u sudačkoj organizaciji.
Ističu da je to samo još jedna potvrda onog što ljudi bliski Barceloni tvrde već desetljećima i što objašnjava neviđene sudačke pogreške u korist Reala iz sezone u sezonu.

Katalonci poslovično optužuju Real da drži u šaci sudačku organizaciju, a da madridski mediji manipuliraju sa španjolskom javnošću. Tvrde da se svatko realan lako može utvrditi da je omjer pogrešaka u korist Reala nemjerljivo veći u odnosu na Barcelonu, te ističu da svaku sudačku pogrešku u korist Barcelone moćni madridski mediji predimenzioniraju do neviđenih razmjera, dok s druge strane elegantno prelaze preko nevjerojatnih sudačkih poklona „kraljevskom klubu“.

Pitaju se, među ostalim, kako je moguće da se za Real u pravilu svake sezone svira znatno više jedanaesteraca kada se zna da Barcelona već godinama igra najofenzivniji nogomet i njezini igrači praktički ne izlaze iz protivničkog šesnaesteraca na svakoj utakmici. Za sada nema službenih reakcija iz Madrida, no nema sumnje da će biti žestoke

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider