Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naslijedio Isca

Izabran europski 'Golden Boy': U konkurenciji bila i tri Hrvata

Francuski veznjak Juventusa Paul Pogba ovogodišnji je dobitnik nagrade Golden Boy, odnosno Zlatni dečko, koju talijanski dnevnik Tuttosport od 2003. dodjeljuje najboljem mladom europskom nogometašu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O nagradi svojim glasovima odlučuju novinari najuglednijih sportskih tiskovina Starog kontinenata, a ove je godine najveći broj bodova dobio 20-godišnji veznjak Paul Pogba koji je u Juventus došao u ljeto 2012. iz Manchester Uniteda. Pogba je dobio 256 bodova što mu je donijelo uvjerljivi trijumf.

Drugo je mjesto zauzeo belgijski napadač Evertona (na posudbi iz Chelseaja) Romelu Lukaku (129), a iza njega su se smjestili veznjak Schalkea Julian Draxler (120), branič Real Madrida Raphaël Varane (86) i branič PSG-a Marquinhos (44).

U široj konkurenciji za nagradu bila su i trojica hrvatskih nogometaša - Mateo Kovačić (Inter), Josip Radošević (Napoli) i Ante Rebić (Fiorentina).

Premijernu je titulu 2003. godine ponio Rafael van der Vaart, a slijedili su ga Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze i Isco.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider