Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mogao trpjeti

Isključeni Srna bez kontrole: 'Tako se ne ponaša kapetan'

Neće po dobrom subotnju utakmicu 8. kola ukrajinskog prvenstva pamtiti kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što njegova momčad nije uspjela na svojoj Donbass Areni svladati Metalist iz Harkiva (1-1), Darijo Srna je u sudačkoj nadoknadi dobio i crveni karton. Točnije, u 90. minuti je dobio prvi žuti karton zbog prekršaja, da bi mu tri minute kasnije zbog prigovora sudac pokazao i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Iako je svjestan da je Srna bio nervozan zbog određenih odluka suca, prvenstveno zbog dopuštanja grublje igre suparniku, trener Šahtara Mircea Lucescu nije imao razumijevanja za ponašanje svoga kapetana.

''Način na koji se ponašao… Naravno, zaslužio je isključenje. Rekao sam mu u svlačionici da to nije ponašanje kapetana, bez obzira na događaje na terenu, reakciju na suđenje ili nešto drugo. Darijo je razgovarao sa sucima zato što nisu donosili dobre odluke, zato je i bio tako nervozan na kraju i nije se mogao kontrolirati. No, to mu nije isprika.''

''Iznad svega, on je kapetan momčadi i njegovo ponašanje mora biti primjer. U teškim situacijama, on je taj koji mora biti miran jer se to prenosi na momčad. No, njegova je nervoza dovela do toga da je napravio neke djetinjaste pogreške u završnici utakmice'', poručio je Lucescu.

Darijo će potreban mir naći u stožeru reprezentacije. Sigurno smo da će za utakmicu sa Srbijom naš kapetan biti mentalno u punoj formi.(I.Š./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider