Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Žutom' se divi, ali nikoga ne kopira!

Inter predstavio Kovačića: Volio bih da Halilović dođe u Inter!

Mateo Kovačić, 18-godišnji hrvatski nogometaš, već je debitirao za milanski Inter i to u utakmici prošlog vikenda kada je kod Siene odigrao drugih 45 minuta, u porazu 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas, u petak, je pak Kovačić službeno predstavljen u svom novom klubu, te je upriličena konferencija za novinare koja je bila prilično posjećena.

"Ponovit ću ono što sam rekao i prvog dana kada sam došao u Inter. Iznenađen sam što je sve ovako brzo obavljeno i što sam došao u Inter. Usporedno sam s time i ponosan što sam u ovako velikom klubu kao što je Inter. Talijanska Serie A je teška i zahtjevna liga, ali vjerujem u sebe", rekao je Kovačić, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, te otkrio novinarima tko mu je u još mlađim danima bio najveći idol.

"Robert Prosinečki je nogometaš kojem sam se uvijek najviše divio. Ipak, prvenstveno želim biti poseban, ne kopiram nikoga u svojoj igri."

Talijanski nogometni puk uvijek je cijenio desetke u nogometu, popularne fantasiste, a upravo će taj broj Kovačić nositi na Interovom dresu.

"Čast mi je što nosim broj 10 jer on ima posebnu težinu. Ali, ne igra broj na dresu, već ja. Bitno je samo kako ću igrati."

Talijane je interesiralo i gdje se najbolje osjeća u momčadi.

"Sve će na kraju ovisiti o treneru i na meni je da igram tamo gdje trener odredi. No, svugdje u veznoj liniji se dobro osjećam. Mogu igrati i isturenije i povučenije", rekao je Kovačić.

Talijanski novinari konstatirali su da je Dinamova škola nogometa svjetski poznata te da su hrvatski nogometaši općenito na cijeni. U Interu su već Livaja i Kovačić. Pitali su Kovačića ima li šanse da u Inter dođe još poneki „modri“ talent poput Halilovića ili Brodića?
„U Hrvatskoj ima još puno talentiranih mladih nogometaša. Naravno da bih volio da u Inter dođe talent kao što je Halilović ili netko drugi, ali to ne ovisi o meni“, zaključio je Kovačić. (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider