Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho i Perez 'oči u oči'

Realovci se zaključali u svlačionicu: Verbalni okršaj!

Na Santiago Bernabeuu vlada velika napetost uoči utakmice s Real Sociedadom u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dio sezone obilježili su katastrofalni rezultati, zaostatak za Barcelonom od čak 16 bodova, sukobi među igračima, ali i igrača s trenerom, te trenera s navijačima, koji su kulminirali takozvanim „slučajem Casillas“.

>> Slučaj Casillas: Hoće li Mourinho ući u totalni rat s navijačima Reala?

>> Samo pošteno: 'Mourinho i Ronaldo nisu na popisu naših želja!'

Florentino Perez i Jose Mourinho opet su se zatvorili u ured i prodiskutirali o svemu. Napravili su to i prije Realova posljednja gostovanja kod Malage pa je trener svejedno neugodno iznenadio predsjednika kada je kapetana momčadi, Ikera Casillasa, preselio na klupu. Što će se ovaj put dogoditi, tek će se vidjeti. Još uvijek se ne zna hoće li Mourinho vratiti Casillasa na vrata protiv Real Sociedada ili će ući u totalni rat s navijačima Reala. Čini se da će ipak popustiti. Perezu nije svejedno gledati Mourinhovo inaćenje. Ove godine su predsjednički izbori i najmanje što mu treba jesu sukobi s navijačima.

Prije jučerašnjeg treninga igrači Real Madrida zaključali su se u svlačionicu gdje su razgovarali punih 45 minuta. Inicijativa za sazivanje kriznog stožera došla je od dvaju kapetana, ali jednoglasno ju je prihvatila cijela momčad. Analizirala se trenutačna situacija, tražil uzroci nedaća te su se pokušali naći rješenja za izlaz iz krize. Igrači su se posljednji puta našli s predsjednikom Perezom 30. prosinca. Perez je najduži razgovor obavio sa svojim ljubimcima – Sergiom Ramosom i Casillasom. Tražio je od njih da poteknu momčad na veće zalaganje i borbu do posljednjeg daha s Barcelonom.
„Real Madrid se nikad ne predaje“, ponovio je nekoliko puta Perez kojem su loše sjele podignute Mourinhove „bijele zastave“ nakon što je Barca odmaglila na, čini se, nedostižnu razliku.

Prema pisanju španjolskih medija Casillasu i Ramosu je najteže pala trenutačna situacija u kojoj se nalazi „kraljevski klub“. Njih su dvojica bili najglasniji kod međusobnog razgovora igrača. Tražili su od suigrača da pokažu solidarnost tamo gdje je to najpotrebnije – na terenu. Navodno je bilo povišenih tonova i „iščašenih glagola“, igrači su si međusobno u lice rekli sve što im je ležalo na duši. Na kraju sastanka ipak su se složili kako u nastavku sezone moraju pokušati povratiti pozitivne „vibru“ s kraja prošle sezone kada su uspjeli srušiti Barcinu dominaciju Primerom.
Teren je jedino mjesto gdje će igrači Reala pokazati jesu bili iskreni i bez fige u džepu. O rezultatima i igrama ovisit će i daljnji odnos između igrača i trenera.

Puno toga otkrit će utakmica sa Sociedadom. Realovci tu mogu puno više izgubiti no dobiti. Ako pobjede, atmosfera se neće u bitnom promijeniti nabolje, jer se očekuje da pobijede, no ako izgube ili remiziraju, moglo bi doći do teških tektonskih poremećaja na Bernabeuu. Perez će u tom slučaju morati nešto učiniti kako bi spasio sezonu odnosno održao nadu da „kraljevi“ mogu do naslova prvaka Europe. Vjerojatno je i to razlog zbog čega je Perez novi sastanak s Ramosom i Casillasom sazvao za sljedeći tjedan, kada se vidi kako će momčad reagirati na utakmici sa Sociedadom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider