Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predodređen za velikana

I Drogba se kasno 'raspištoljio': Nasljednik konačno pokazuje mišiće!

Autobus s nogometašima Anderlechta ispred Plesa već je bio spreman za polazak. Kasnili smo po izjave, pa balkanski nenajavljeno upali u bus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ušao sam na srednja vrata jer autobus samo što nije krenuo. Pojavio se ogroman tamnoputi čovjek u odijelu. Mislim, izgledao je kao čovjek. I strašljivo prozborio....

''I can't, some older players...'', prekriživši ruke.

Dan poslije. Ulazi taj čovjek u igru, pet minuta prije kraja utakmice. U press loži nitko od domaćih novinara nema pojma tko je. Kontra, Ivica Vrdoljak, momak kojem je duel igra jača strana, 50 metara pokušava dobiti duel s Lukakuom. Izgledalo je to kao čerupanje maltezera i pit bulla. Nula bodova Ivica. Nula bodova Dinamo. Anderlecht dobiva utakmicu s 2:0.

''A tko je onaj Dinart u kopačkama?'', upitali smo belgijskog novinara u mix zoni poslije utakmice.

''Haha... Dečko ima 16 godina, jako je talentiran i zove se Romelu Lukaku'', šokirao je sve prisutne hrvatske novinare i ne samo njih.

''Tko? On ima 16 godina!? Ako on ima 16 godina, onda ja imam 32'', šokiran je bio tada 20-godišnji Dejan Lovren. S jednakom nevjericom su i ostali Dinamovi igrači popratili tu informaciju.

191 centimerar visoki i 94 kilograma teški Romelu već je te sezone uzeo Anderlecht na svoja pleća. U njegovom kontekstu – sigurno ne nejaka. Zabio je 19 pogodaka u sezoni. Postao je sa 16 godina i 10 mjeseci najmlađi strijelac belgijske lige u povijesti. Iduće sezone - 20 pogodaka.

''Velika je čast što me uspoređuju s Drogbom. Didier i Adebayor su moji idoli. Drogba je zabio više od 100 golova za Chelsea, a ja sam tek na početku. Usporedite me s njim kad ću biti u godinama kao on danas'', skromno je poručio znajući da je Chelsea prvi u redu za kupnju.

22 milijuna eura zaloga za budućnost za 18-godišnjeg centarfora i broj 18 Bluesa na leđima. Međutim, Lukaku je postao Vrdoljak u ovom dvoboju. Izgurali su ga i Torres i Mata i Sturridge, a pored Drogbe je bio grijeh gurati se za minutažu. 0 golova, 0 nastupa u Europi. 12 utakmica i jedna asistencija. Romelu 'ukako' sezonu.

U ligi gdje caruje fizika, centarfor UFC fizionomije izgledao je kao promašen slučaj prve sezone. WBA se javio i nije pogriješio. Devet pogodaka u polusezoni i samo jedna želja – da do kraja sezone ostane u West Bromwichu.

Poznate su već i dokazane priče o afričkoj djeci i njihovim datumima rođenja. Neki tvrde da Obafemi Martins već neko vrijeme može nastupati na veteranskim turnirima u Lagosu. Ali piše se godina 28.

Romelu Menama Lukaku rođen je u Antwerpenu, otac Roger bio je reprezentativac Konga. Bez obzira na Drogbinu staturu već u pionirima, zbog odrastanja u Belgiji nitko ne sumnja u istinitost brojki oko 'čuda fizike'. Ja, iskreno, ne sumnjam ni u igračko umijeće. Uostalom i Drogba je kasnije eksplodirao. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider