Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Badelju 90 minuta

Pogledajte rijeko viđen pogodak HSV-a protiv Borussije Dortmund!

Nogometaši Hamburga proživljavaju itekako tešku sezonu, ali malo zadovoljstva su osjetili tijekom ove subote kada se igralo 22. kolo Bundeslige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije promjene trenera i čak sedam prvenstvenih poraza u nizu, Hamburg je napokon slavio, a pobijedio je uglednika iz Dortmunda. Hamburg je pobijedio Borussiju 3-0, te time prekinuo seriju od tri prvenstvene pobjede Kloppove momčadi.

Pierre-Michel Lasogga je bio igrač utakmice s pogotkom i asistencijom. Češki nogometaš Petr Jiraček je bio prvi strijelac na utakmici, dok je Calhanoglu zapečatio težak poraz Borussije.

Hrvatski nogometaš Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za Hamburg, dok je Ivo Iličević zbog ozljede propustio današnji ogled.

Odličnu sezonu i dalje imaju Hertha i Augsburg, dvije momčadi koje su ovom prilikom na strani uzele tri boda. Hertha je slavila u Stuttgartu s 2-1 kasnim pogotkom Sandra Wagnera samo tri minute prije kraja. Još dramatičnije je do svoja tri boda došao Augsburg koji je s 4-2 pobijedio u Freiburgu. Samo desetak minuta prije kraja Freiburg je vodio 2-1, ali su Paul Verhaegh i Halil Altintop okrenuli utakmicu u korist Augsburga, a u nadoknadi je Hahn postavio konačnih 4-2.


Hamburger SV 3-0 Borussia Dortmund by Goals_Arena

Borussija je u Mönchengladbachu imala brzo i čvrsto vodstvo od 2-0 protiv Hoffenheima. Strijelci su bili Herrmann u 4. i Jantschke u 17. minuti. No, u nastavku je Hoffenheim došao do boda i to pogotkom iz penala bosanskog nogometaša Seada Salihovića u 82. minuti.

Nogometaš iz Konga Dominick Kumbela je mogao biti heroj Eintracht Braunschweiga koji je na kraju izgubio kod Nürnberga 2-1. Kumbela je zabio za 1-0 u 34. minuti, ali je šest minuta kasnije promašio penal za 2-0. I onda, u samo dvije minute na samom startu drugog dijela, domaćin je zabio dva gola (Kiyotake i Pekhart) te je slavio 2-1. (TS) 

Bundesliga, 22. kolo:

Borussia (M) - Hoffenheim 2-2 (Herrmann 4, Jantschke 17 / Firmino 56, Salihović 82-11m)

Stuttgart - Hertha 1-2 (Boka 45 / Kobiashvili 5, Wagner 87)

Nürnberg - Eintracht Braunschweig 2-1 (Kiyotake 46, Pekhart 47 / Kumbela 34)

Freiburg - Augsburg 2-4 (Schmid 17, Mehmedi 73 / Werner 7, Verhaegh 78, Altintop 85, Hahn 90+3)

Hamburg - Borussia (D) 3-0 (Jiraček 42, Lasogga 58, Calhanoglu 90+1)

Wolfsburg - Bayer (kasnije)

Redoslijed: 1. Bayern 59 (-1), 2. Bayer 43 (-1), 3. Borussia (D) 42, 4. Schalke 41, 5. Wolfsburg 36 (-1), 6. Borussia (M) 35, 7. Hertha 34, 8. Augsburg 34, 9. Mainz 34…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider