Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo neka tako nastavi

Hrvatski reprezentativac uoči velikog derbija: Igram najbolji nogomet u karijeri

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić potvrdio je da mu je Sevilla ponudila novi ugovor. Odluku će, poručuje, donijeti u pravo vrijeme…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rakitić je u andaluzijsku prijestolnicu stigao u siječnju 2011. iz Schalkea. Otada se prometnuo u jednog od najboljih igrača Seville, a od ove je sezone i kapetan. Aktualni mu ugovor istječe u ljeto 2015.

''Prije dva tjedna klub mi je ponudio produljenje ugovora. Osjećam veliko povjerenje predsjednika, sportskog direktora i svih u klubu. U ovom se trenutku želim koncentrirati na nogomet i na predstojeći derbi, a odluku ću donijeti u pravo vrijeme. No, kao što sam uvijek govorio, vrlo sam sretan u Sevilli iz koje je i moja supruga Raquel'', istaknuo je 25-godišnji veznjak uoči nedjeljnog gradskog derbija protiv Betisa u 14. kolu Primere.

U 12 ovosezonskih nastupa u španjolskom prvenstvu Rakitić je ubilježio sedam golova i četiri asistencije, a još je dva pogotka i četiri asistencije dodao i u kvalifikacijama i skupini Europa lige.

''Igram najbolji nogomet u svojoj karijeri'', priznao je Rakitić koji je u utorak s hrvatskom reprezentacijom pobijedio Island (2-0) i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

''Malo sam umoran, a osjećam i lagane posljedice islandske hladnoće. Ali, isto tako osjećam i veliko zadovoljstvo i sreću. Nakon utakmice u Zagrebu smo se zabavili, ali ja sam brzo otišao jer sam znao da me čeka dugačko putovanje. Od posljednjeg sučevog zvižduka mislim isključivo o derbiju i pobjedi protiv Betisa.''

Sevilla je prošle sezone pred svojim navijačima deklasirala Betis s 5-1, a Rakitić je bio autor jednog pogotka.

''Nedjeljni derbi će biti prvi otkad mi se rodila kćer. Volio bih da joj za deset ili 15 godina mogu reći da sam pobijedio u njezinom prvom derbiju. Poslije lanjske pobjede nisam mogao spavati od slavlja navijača ispred hotela, to je ono što me motivira. Seviljski je derbi jedinstven u svijetu'', zaključio je Rakitić. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider