Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Santini briljirao, Ljubičić zabio prvijenac

Hrvatski napadač 'hat-trickom' srušio Club Brugge

Hrvatski napadač Kortrijka Ivan Santini igra u sjajnoj formi u belgijskoj Jupiler ligi. U utakmici 11. kola zabio je hat-trick za 4-1 domaću pobjedu svoje momčadi protiv Club Bruggea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do ove utakmice Club Brugge je bio jedina neporažena momčad u belgijskom prvenstvu, ali sada se to promijenilo.

Donedavni igrač Freiburga Ivan Santini zabio je prvi, treći i četvrti gol za svoju momčad, u 22. i 90. minuti iz jedanaesteraca i u 65. minuti iz igre. Bili su mu to deveti, deseti i 11. gol u sezoni, čime je samostalno izbio na vodeće mjesto ljestvice najboljih strijelaca, s dva gola više od drugoplasiranog Hamdija Harbaouija.

Posao je Kortrijku bio olakšan budući je Club Brugge od 38. minute igrao bez isključenog Toma de Suttera, a u završnici su gosti ostali i sa devetoricom na travnjaku nakon što je pocrvenio strijelac jedinog njihovog gola Björn Engels.

Podsjećamo, u prošlom je kolu početkom mjeseca Santini svojim golom srušio Anderlecht.

Ukrajinska Premierliga: Ljubičić zabio svoj prvi pogodak u sezoni

 

U sklopu 13. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva Marin Ljubičić (25) postigao je svoj prvi pogodak ove sezone u dresu Tavrije, koji u konačnici nije puno pomogao njegovoj momčadi.

Tavrija, posljednjeplasirana momčad ukrajinske Premierlige, je poražena na gostovanju u Donjecku kod Metalurga s 2-1, a Ljubičić je bio strijelac pogotka u 61. minuti za 1-1. No svega šest minuta kasnije Junior Moraes postiže, pokazalo se, pobjednički pogodak za domaćina. Isti je igrač i doveo Metalurg u vodstvo u 51. minuti susreta, nakon što je u 33. promašio kazneni udarac.

Spomenimo i da je protivnik zagrebačkog Dinama u skupini Europa lige, Čornomorec, usporio vodeći sastav prvenstva Metalist iz Harkiva. U prilično nezanimljivoj utakmici u Harkivu rezultat je ostao početnih 0-0. (TS)

Belgijska Jupiler liga, 11. kolo:

Kortrijk - Club Brugge 4-1 (Santini 22-11m, 65, 90-11m, Coulibaly 57 / Engels 32)

Standard - Charleroi 2-2

Redoslijed: 1. Standard 28, 2. Club Brugge 26, 3. Zulte-Waregem 24, 4. Genk 23, 5. Anderlecht 21, 6. Kortrijk 19...

Ukrajinska Premierliga, 13. kolo:

Metalist Harkiv – Čornomorec 0-0

Zorja – Sevastopolj 3-0

Arsenal Kijev – Dinamo Kijev 0-2

Metalurg Donjeck – Tavrija 2-1

Redoslijed: 1. Metalist H. 30 (12 utakmica), 2. Šahtar Donjeck 29 (+1), 3. Dnjipro 29, 4. Čornomorec 25 (+1), 5. Dinamo Kijev 24 (+1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider