Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjegli Dnjipru

Hrvatska večer u Harkivu: Srna i Eduardo režirali preokret Šahtara!

U 20. kolu ukrajinske Premierlige Šahtar je slavio u gostima kod Metalist Harkiva 4:2, a veliki su obol pobjedi dali hrvatski nogometni reprezentativci Darijo Srna i Eduardo da Silva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Metalist je nakon nešto više od pola sata igre imao vodstvo 2:0, ali tada je ukrajinski prvak ubacio u višu brzinu i uspio preokrenuti rezultat već do poluvremena, točnije u razmaku od devet minuta. U 36. minuti na 2:1 smanjio je Douglas Costa, da bi potom Eduardo da Silva poravnao na 2:2, a Darijo Srna je na isteku poluvremena donio Rudarima vodstvo.

Konačnih je 4:2 za Šahtar u 74. minuti postavio Luiz Adriano na dodavanje Coste u trenucima dok su gosti imali igrača više (u 55. minuti je isključen Carlos Villagra). Eduardu je postignuti gol bio peti ovosezonski u ukrajinskom prvenstvu, a Srni šesti. Eduardo je zamijenjen u 75. minuti, dok je Srna odigrao čitav susret.

Ukrajinska Premierliga, 20. kolo:

Metalist Harkiv - Šahtar 2:4 (Kučer 7, Marlos 32-11m / Costa 36, Eduardo 38, Srna 45, Adriano 74)

Redoslijed: 1. Šahtar 44, 2. Dnjipro 41 (-1), 3. Dinamo Kijev 39 (-1), 4. Metalist 34 (-2)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider