Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milić zabio

Hrvati slave prvi trofej u povijesti Rostova, Pletikosa obranio penal!

Vratar i kapetan Rostova Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić, dvojica hrvatskih nogometaša u redovima Rostova, osvojili su ruski Kup nakon pobjede u finalu u Kaspijsku protiv Krasnodara boljim izvođenjem kaznenih udaraca sa 6-5…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 90 i 120 minuta igre nije bilo golova, a u lutriji penala više sreće su imali nogometaši Rostova, koji su osvojili prvi trofej u povijesti kluba koji je osnovan još 1930. godine.

Niti Stipe Pletikosa niti njegov kolega iz Krasnodara nisu uspjeli obraniti nijedan penal u prvih pet serija. Svih 10 izvođača, među njima i Hrvoje Milić u prvoj seriji, bili su sigurni i precizni. No, u šestoj seriji je stoper Krasnodara Sigurdsson pucao pokraj gola, ali Gatcan nije iskoristio prvu meč-loptu za Rostov, jer je i on pucao kraj gola.

U sedmoj seriji je Pletikosa obranio udarac koji je izveo Gazinskij, a Lolo je zabio za Rostov, iako je imao i dosta sreće, jer se lopta od vratnice odbila u mrežu. Slavlje za Pletikosu, Milića i njegove suigrače moglo je tada početi.

Inače, gledatelji su prije izvođenja penala svjedočili jednoj skromnog predstavi s malo uzbuđenja. Rostov je najbliže pogotku bio u 36. minuti, kada je Kanga iz blizine, ali iz teške situacije, pogodio vratnicu. U 69. minuti je najveću šansu za Krasnodar imao Wanderson. Iskosa s lijeve strane je već svladao Pletikosu, ali se lopta odbila od vratnice… (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider