Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raketa 'grubijan'

Hoće li žalba omogućiti okršaj Hrvata na Santiago Bernabeu?

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić zaradio je crveni karton u posljednjem kolu španjolskog prvenstva što znači da ne bi trebao biti na raspolaganju za susret protiv Luke Modrića i Real Madrida ove subote...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, njegov klub (Sevilla) odlučio je uložiti žalbu Disciplinskoj komisiji za drugi žuti karton dobiven u utakmici protiv Rayo Vallecana (pobjeda 2-1). Podsjetimo, Rakitić je najprije zabio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a potom je u završnici zaradio dva brza žuta kartona, drugi zbog navodnog simuliranja u gostujućem šesnaestercu.

Drugi je to put ove sezone da Rakitić dobiva dva žuta kartona u jednoj utakmici, a prvi mu se put to dogodilo u susretu protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu. Španjolska Marca bila je marljiva te izvukla Rakitićevu "statistiku" opomena u posljednje tri sezone, a zaključak je: "Rakitić je postao grub!"...

U sezoni 2010/2011 Rakitić je zaradio jedan jedini žuti karton u dresu Seville, sezonu potom pet (na jednoj utakmici dva), a ove sezone već 10 žutih kartona! Zanimljivo, hrvatski veznjak u profesionalnoj karijeri nije zaradio nijedan izravni crveni karton!

Recimo za kraj da je Rakitić ove sezone dobivao kartone u sve četiri uvodne utakmice sezone (Getafe, Granada, Rayo, Real Madrid), potom dva kola nakon toga protiv Barcelone, spomenuta dva protiv Atletico Madrida 25. studenog, protiv Valencije 12. siječnja ove godine i posljednja dva prošlog vikenda protiv Raya.

Rakitić se nalazi na drugom mjesto prvenstvene ljestvice po broju opomena ove sezone, a "bolji" od njega je samo Sapunaru iz Zaragoze.

Dakle, ukoliko Disciplinska komisija ne uvaži Sevillinu žalbu, nećemo gledati hrvatski okršaj na travnjaku Stantiago Bernabeua ove subote između Rakitića i Luke Modrića u sklopu 23. kola Primere.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider