Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek četvrti ikad

Heynckes ušao u povijest po broju naslova u LP s različitim klubovima

Trener Bayernovih nogometaša Jupp Heynckes (68) postao je nakon pobjede njegove momčadi u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund (2-1) 19. trener u povijesti koji je osvojio pehar s velikim ušima u dva navrata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isto tako, postao je tek četvrti trener kojem je to uspjelo napraviti s dva različita kluba, budući je prvi naslov u Ligi prvaka osvojio 1998. godine s Real Madridom.

>> Bayern prvak Europe: Mandžukić i Robben donijeli naslov u drami na Wembleyju!

Prethodno njemu to su uspjeli Ernst Happel (1970. s Feyenoordom i 1983. s HSV-om), Ottmar Hitzfeld (1997. s Borussijom Dortmund i 2001. s Bayernom), te Jose Mourinho (2004. s Portom i 2010. s Interom).

Jupp Heynckes je sa 68 godina drugi najstariji trener u povijesti Lige prvaka s osvojenim naslovom. Raymond Goethals, koji je preminuo krajem 2004. godine s 83 godine, najstariji je trener koji se okitio naslovom europskog prvaka.

Heynckes će po završetku ove sezone svoje mjesto prepustiti bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli, ali prije toga ima još jednu zadaću, finale njemačkog kupa (DFB-Pokal) protiv Stuttgarta u Berlinu 1. lipnja.

Bayern bi eventualnom pobjedom u toj utakmici postao prva njemačka momčad s trostrukom krunom (prvenstvo, kup, Kup/Liga prvaka). (TS)

Tko je po vama igrač finala Lige prvaka na Wembleyju?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider