Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lavezzi mu dosta pomogao

Novi 'Ibrakadabra show': Zabio hat-trick, a probao i 'panenku'!

Nogometaši PSG-a vratili su bodovnu razliku na prvenstvenoj ljestvici ispred Monaca na sigurnih pet bodova prednosti. PSG je u najranijoj nedjeljnoj utakmici Le Championnata slavio kod Toulousea s 4-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatan Ibrahimović ponovno je bio najbolji igrač susreta, a ovoga mu je puta dosta pomogao i Argentinac Ezequiel Lavezzi. Bivši napadač Napolija najprije je izborio najstrožu kaznu u 32. minuti, koju je potom u 1-0 pretvorio švedski reprezentativac.

Činilo se da će se na odmor krenuti s minimalnom prednošću Parižana, no Wissam Ben Yedder je osigurao svojoj momčadi izjednačenje u pretposljednjoj minuti. Ettiene Didot je sjajno nabacio s desne strane na drugu vratnicu, gdje je Ben Yedder još ljepše iz voleja pospremio loptu u mrežu gostujuće momčadi.

No, 11 minuta u nastavku bilo je dovoljno da PSG ponovno povede, te 12 novih da udvostruči vodstvo. Začetnik akcije za 2-1 bio je Ibrahimović, koji je dodao loptu do Blaisea Matuidija, a ovaj istu proslijedio do Lavezzija koji snažno puca i pogađa za 2-1. Ibrahimović je nešto kasnije glavom pogodio za 3-1, no domaćin se nije predao.


Toulouse 2-4 PSG (All Goals) 23.02 ourmatch.net by ourmatch

Ben Yedder je smanjio svega četiri minute nakon toga i to uslijed pogreške Thiaga Motte koji je loptu vratio prema svom kaznenom prostoru, ali u noge francuskom nogometašu.

PSG je ipak u završnici stigao do još jednog pogotka i to nakon još jednog jedanaesterca. Ibrahimović je pucao s 20-ak metara, a lopta je u ruku u kaznenom prostoru pogogila Syllu. Šveđanin je ponovno zabio za kompletiranje hat tricka na utakmici, ali uz manje poteškoće. Naime, domaći je vratar najprije obranio njegov pokušaj "panenke", ali je na odbijenu loptu Šveđanin stigao ranije i pospremio ju u mrežu. (TS) 

Le Championnat, 26. kolo:

Toulouse – PSG 2-4 (Ben Yedder 44, 72 / Ibrahimović 32-11m, 68, 89, Lavezzi 56)

Redoslijed: 1. PSG 61, 2. Monaco 56, 3. Saint-Etienne 45, 4. Lille 45 (-1), 5. Marseille 43...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider