Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Formacija nije važna

Guardiola: Prilagodit ću se igračima! Nogomet njima pripada!

Pep Guardiola, novi trener Bayerna, odradio je službeno predstavljanje u Münchenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Barcelonini igrači imaju drugačije kvalitete spram onih Bayernovih. Moram se prilagoditi igračima, a ne obratno“, rekao je novi trener Bayernovih nogometaša Pep Guardiola na službenom predstavljanju u Münchenu.

>> Bayern predstavio Pepa Guardiolu: NAJVEĆA presica u povijesti kluba!

„Nogomet pripada igračima, ne trenerima. Navijači dolaze na Allianz Arenu gledati igrače, ne mene. Morat ću se prilagoditi. Formacija koju ću koristiti zapravo nije važna.“

Na Allianz Areni Guardiolin je prethodnik Jupp Heynckes visoko postavio ljestvicu sa osvojenom krunom iz prošle sezone, na što se španjolski stručnjak također osvrnuo. 

„Bayern je osvojio sve naslove koje je mogao prošle sezone. Očekivanja su vrlo visoka. Mogu samo pokušati zadržati istu razinu koju je momčad imala pod Heynckesom. Nisam još bio u kontaktu s njime, ali nadam se da hoću uskoro. Njegovo mi mišljenje puno znači. Imam veliki respekt prema izvedbama njegovih momčadi, ne samo zbog onog što je postigao prošle sezone, nego zbog cijele njegove karijere. Osjećam se počašćeno što sam njegov nasljednik.“

Nakratko se Guardiola dotakao i Bayernove politike transfera i rekao kako smatra da momčadi ne trebaju preveliki zahvati.

„Po mojem mišljenju momčad ne treba puno transfera kada ste upravo osvojili tri naslova. Momčad je već prilično dobra. Ali ne znam kako Matthias Sammer, Rummenigge i Uli Hoeneß misle po tom pitanju.“

Podsjećamo, Bayern je već od ranije za sljedeću sezonu osigurao dolaske Marija Götzea iz Borussije Dortmund i Jana Kirchhoffa iz Mainza. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider